Als je opgezwollen voeten door de hitte krijgt, dan kunnen deze 4 geweldige trucjes daar verandering in brengen

De zomer is mijn favoriete seizoen – ik hou van de zon en de warme temperaturen. Maar niet iedereen kan deze warmte waarderen.

Met name vrouwen die lijden aan opgezwollen benen en voeten tijdens deze warme zomerse maanden.

Als de temperatuur omhoog gaat, gaan de bloedvaten meer openstaan waardoor het bloed in het weefsel daarom heen terecht komt waardoor het lichaam afkoelt.

Maar als het lichaam oververhit is, heeft het moeite om het bloed weer terug naar het hart te krijgen – en blijft dit vaak opgeslagen in de benen en voeten.

Verder kunnen vliegen, langdurige periode zitten of zwangerschap ook een oorzaak zijn van opgezwollen benen.

Zomerse schoenen en sandalen helpen helaas niet echt – iets waar we ons allemaal bewust van zijn.

Gelukkig zijn hier een aantal trucjes die jouw voeten kunnen bevrijden van het opgezwollen gevoel.

Met deze vier tips, kun jij je leven deze zomer gemakkelijker maken!

1. Een voetenbad met mint

Een effectieve manier om de opgezwollen voeten te verlichten is door ze drie minuten te laten weken in koud water en ze daarna een minuutje in warm water te doen.

Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je het resultaat zult merken.

Een andere tip is om muntbladeren in het water te doen. De bladeren stimuleren de bloedcirculatie in de voeten en gaan krampen tegen.

2. Epsom zout

Vul een voetenbad met warm water en voeg daar ongeveer 60 gram Epsom zout aan toe. Week je voeten 15 minuten lang en maak je voeten daarna goed droog.

Volgens Livestrong, kan Epsom zout de pijn in de voeten verlichten, de onaangename luchtjes verwijderen en de huid zachter maken. Het kan ook overtollige vloeistoffen verwijderen en blaren tegen gaan.

3. Appel cider azijn

Appel cider azijn is rijk aan kalium en helpt bij het verminderen van opgezwollen voeten en benen. De kalium in azijn helpt de cellen en brengt de vloeistoffen in de benen in balans.

Meng appel cider azijn met ongeveer 200ml water en evenveel azijn. Doop een handdoek in het mengsel en bind dit om je voet heen. Laat dit vervolgens 30 minuten lang om je voeten zitten.

4. Kamilleolie

Een massage met kamilleolie is niet alleen rustgevend, het kan ook de zwellingen in de voeten tegen gaan. Kamilleolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan direct op de huid aangebracht worden.

Advertentie

Wat vind jij? Reageer hieronder