Dit is de reden waarom je “nep” vriendschapsverzoeken op Facebook krijgt, maar met behulp van dit trucje is dit verleden tijd!

Duizenden Facebookgebruikers hebben rare nep vriendschapsverzoeken afgelopen week ontvangen.

Vaak bevatten deze nep profielen fotos van schaars geklede vrouwen.

Nu probeert Facebook iedereen aan te moedigen om deze nep profielen te melden – en tegelijkertijd heeft het bedrijf ons nu een simpel trucje geleerd waardoor dit soort vriendschapsverzoeken verleden tijd zullen zijn.

Het idee achter deze profielen is om mannen aan te zetten tot het hebben van contact met onbekende vrouwen door middel van het accepteren van het vriendschapsverzoek.

Als het contact eenmaal gelegd is proberen ze de man in kwestie aan te zetten tot het klikken op een link, die doorverwijst naar een site die meer bezoekers nodig heeft.

Een nep vriendschapsverzoek kan ook onderdeel zijn van een meer geavanceerde manier van fraude, waarbij de oplichter jouw persoonlijke informatie probeert te verkrijgen of probeert jouw account over te nemen.

Zo zorg je ervoor dat jij geen nep vriendschapsverzoeken meer ontvangt:

Vele van ons vinden het erg vervelend als ze de hele tijd nep vriendschapsverzoeken krijgen.

Facebook is nog steeds op zoek naar een geschikte oplossing, om het van deze hackers te winnen.

Er is echter wel een manier om deze nep vriendschapsverzoeken zelf tegen te gaan – iets wat Facebook iedereen aanraadt.

Onder de privacy instellingen van Facebook, kun je zelf aangeven dat alleen vrienden van vrienden jou een vriendschapsverzoek kunnen sturen.

Dit zorgt ervoor dat iemand minstens één gemeenschappelijke vriend moet hebben, willen ze jou een vriendschapsverzoek kunnen sturen. Echter werkt dit alleen vlekkeloos op het moment dat geen van jouw vrienden een vriendschapsverzoek van een nep profiel heeft geaccepteerd.

Facebook zegt dat ze een miljoen nep profielen per dag verwijderen. Dit zijn alleen de profielen waarbij Facebook duidelijk kan zien dat het om een nep profiel gaat, bijvoorbeeld als er iemand anders zijn of haar naam of fotos worden gebruikt.

Als je een nep profiel aan Facebook wil melden, zoek dit profiel dan op, op Facebook en klik op de 3 stippen naast de profielfoto en klik op rapporteren.

Help mee deze informatie te delen zodat meer mensen dit trucje kunnen leren, en nep vriendschapsverzoeken kunnen vermijden.

Advertentie

Wat vind jij? Reageer hieronder