Heb jij een kaliumtekort? Bekijk hier de waarschuwingssignalen van een kaliumtekort!

Kalium speelt een belangrijke rol in de gezondheid van elke cel in het menselijk lichaam. Helemaal in de cellen van het hartspierweefsel.

Krijg je niet voldoende kalium binnen? Dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor het functioneren van het lichaam. Het kan zelfs voor vermoeidheid en spierkrampen zorgen.

Ongeveer 98 procent van het kalium in ons lichaam is terug te vinden in de cellen van ons lichaam. Dit houdt in dat zelfs de kleinste veranderingen ernstige gevolgen kunnen hebben op de zenuwen, spieren en het hart.

En daarom is het belangrijk om deze informatie te delen, zodat meer mensen kunnen leren hoe ze een kaliumtekort in hun lichaam kunnen ontdekken.

Hier zijn 6 waarschuwingssignalen die iedereen zou moeten weten:

1. Verstopping.

Een tekort aan kalium kan grote gevolgen hebben op de systemen van het lichaam, waaronder de darmen. Hier kan het voor een opgeblazen gevoel en krampen zorgen.

Houdt wel in je achterhoofd dat een kaliumtekort niet de enige oorzaak is voor darmstoornissen. Dus wees voorzichtig bij het eten van voedsel die voor een opgeblazen gevoel kan zorgen.

2. Verslapping van de spieren.

Spierpijn, slappe spieren, en spierkrampen kunnen een signalen zijn van het lichaam dat het lijd aan een kaliumtekort, zo schrijft het “Women’s Health Magazine”.

3. Hartkloppingen.

Zoals al eerder is genoemd, heeft een kaliumtekort grote gevolgen voor het hart. Hartkloppingen en hartritme stoornissen kunnen het gevolg zijn van een tekort aan kalium.

Als je kalium balans verstoord is, heeft het hart meer moeite met het bloed rond te pompen, en word de hartslag zwakker en onregelmatiger.

Daarom is het belangrijk om voldoende kalium binnen te krijgen om je te beschermen tegen deze hartkwalen.

Wil je dit artikel verder lezen, en zien wat jij hiertegen kunt doen? Klik dan op volgende pagina!

Advertentie

Wat vind jij? Reageer hieronder