Nieuw onderzoek toont aan dat je NOOIT kokosolie in je eten moet gebruiken!

“Je zou denken dat mensen hier degelijk onderzoek naar zouden doen. Maar ik denk dat we snel de neiging hebben om dingen te geloven, die we graag zouden willen horen – Helaas ben ik hier zelf ook schuldig aan!” Zo vertelt Frank Sacks.

Sacks legt de schuld deels bij een voorgaand onderzoek naar gewichtsverlies, voor het misleiden van mensen, door de conclusie te trekken dat kokosolie een gezonder alternatief zou zijn.

Één persoon die mogelijk een antwoord heeft op de vraag waarom mensen massaal geloven dat kokosolie een gezonder alternatief is, is Marie-Pierre St-Onge, een Britse onderzoeker in voedingsgeneeskunde.

“De reden waarom kokosolie zo populair is geworden voor gewichtsverlies, heeft deels te maken met mijn onderzoek naar ‘medium chain triglycerides’,” vertelde ze aan TIME in april dit jaar.

Verder vertelt ze:

“Kokosolie heeft een hogere proportie medium chain triglycerides dan de meeste anderen vetten of oliën, en mijn onderzoek toonde aan dat het eten van medium-chain triglycerides het metabolism kan sterker kan verhogen dan long-chain triglycerides.”

In het kort – wat we hier geleerd hebben is hebben is dat het eten van kokosolie niet zo gezond is als we dachten. Als je nu op het punt staat om al je kokosolie weg te gooien, wacht dan nog heel even.

Je kunt nog steeds gebruik maken van deze olie, alleen maak hier met mate gebruik van, net zoals je waarschijnlijk zult doen met boter bijvoorbeeld.

Verder kan kokosolie ook effectief werken als vochtinbrenger voor zowel het lichaam als het haar.


Wat vind jij? Reageer hieronder