Waarschuwing: Dit doodnormale voedsel kan je hond fataal worden

Sommige voedingswaren die je thuis hebt liggen zou je nooit aan je hond moeten geven. Kijk hieronder welke voedingswaren, zodat ook jij je hond hier tegen kunt beschermen.

Er zijn genoeg dingen die honden wel en niet zouden mogen eten. Het is vandaag de dag erg lastig om dit allemaal nog bij te houden.

Het is al langer bekend dat honden bijvoorbeeld geen chocolade en uien mogen eten. Maar laatst hoorde ik dat honden ook geen rozijnen en druiven mogen eten, want dit zou je hond ook fataal kunnen worden.

Ik heb me hierin verdiept en ben erachter gekomen dat er een deel van waarheid in zit, en daarom wou ik deze informatie met jullie delen zodat geen enkele hond hier meer slachtoffer van wordt.

Het blijkt dat het niet uit maakt of het rode of groene druiven zijn, of ze een pit hebben of pitloos zijn. Maar honden zouden nooit druiven of producten die druiven bevatten mogen consumeren.

Druiven en rozijnen kunnen voor acute nierfalen bij je hond zorgen. Zelfs een kleine hoeveelheid kan al dodelijk zijn.

De leeftijd van de hond, het soort en het formaat maakt niet uit – alle honden kunnen lijden door de consumptie van druiven.

Wees extra voorzichtig met zoetigheid zoals cake, taart en ander gebak die rozijnen kunnen bevatten.

Wat er nou precies zo giftig aan is, is nog niet helemaal duidelijk. Maar er zijn al honden geweest die acute vergiftiging hebben opgelopen na het eten van maar vier druiven.

Hoe weet ik of mijn hond per ongeluk druiven heeft gegeten?

Symptomen zijn onder andere moeheid, overgeven, diaree en buikpijn. De eetlust van je hond kan ook aanzienlijk minder worden. Meestal zie je deze symptomen na een paar uur na de consumptie al verschijnen.

Advertentie

Wat vind jij? Reageer hieronder