Asielzoekers roven tankstation leeg, eigenaresse kapot van verdriet

ASIELZOEKERS ROVEN TANKSTATION LEEG, EIGENARESSE KAPOT VAN VERDRIET

In het Drentse Nieuw-Weerdinge zorgen asielzoekers voor grote problemen. Zo is het tankstation van eigenaresse Gea Eshuis al meerdere malen leeggeroofd door nieuwe Nederlanders. Gea is het zat en sluit de deuren. Per heden moeten mensen op de deur kloppen. ”En dan bepalen wij of we de deur openen.”

ASIELZOEKERS ROVEN TANKSTATION LEEG, EIGENARESSE KAPOT VAN VERDRIET

Het is geen geheim dat buurtbewoners massaal overlast hebben van asielzoekers uit Ter Apel. Bewoners uit het azc struinen vaak doelloos door de straten van Nieuw-Weerdinge, een dorpje dat slechts zes kilometer verderop ligt. Nederlanders zijn onze nieuwe landgenoten kotsbeu. Zo vertelt buurtbewoner Anita schokkende verhalen, die het daglicht niet verdragen kunnen. 

Masturberen in het openbaar

”Vrijwel dagelijks zijn er hier asielzoekers die stelen, bedreigen en smerige dingen uithalen. Mannen die poepen op straat en in het openbaar staan te masturberen. Maar ook worden er fietsen gestolen en wordt er vrijwel iedere nacht geprobeerd om een auto open te breken. De overlast is er al jaren, maar het lijkt iedere dag erger te worden. Vrouwen en kinderen durven ’s avonds niet eens meer alleen over straat. Dat is toch ongehoord?”

Deuren sluiten

In de pompwinkel van Gea is het ook flink raak. Ze is al meermaals bestolen en nu is maat vol. Noodgedwongen sluit ze haar deuren. Mensen die naar binnen willen moeten aankloppen. ”Deze situatie is vreselijk. In juli run ik twee jaar deze shop met veel plezier, maar deze praktijken zorgen ervoor dat ik en velen met mij angstig worden. Laatst stonden er vijf mannen in de shop. Twee hielden de medewerker bezig terwijl anderen eten, drinken en aanstekers in hun zakken stopten. Wat moeten wij doen? Eén vrouw achter een toonbank kan toch niet op tegen vijf mannen?”, vertelt Gea verontwaardigd.

Gemeente doet helemaal niets

Gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt is bekend met de problemen en betreurt de situatie. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Niemand grijpt in, tot frustratie van de bewoners en van Gea. ”Het kan toch niet zo zijn dat ik mijn shop op slot moet doen en dat asielzoekers vrolijk buiten herrie schoppen?”, stelt Eshuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven