Wetenschap bevestigt: oudere broers en zussen zijn de slechtste chauffeurs

Wetenschap Bevestigt: Oudere Broers En Zussen Zijn De Slechtste Chauffeurs

Kent u iemand die een slechte chauffeur is? Die vriend die iets te hard gas geeft, bij het afslaan de stoep raakt, zijn grootlicht de hele tijd aan laat staan, en als ze moeten parkeren, barst de waanzin los. Zo ja, dan zijn ze waarschijnlijk de oudste broer of zus in hun familie.

Onderzoekers kwamen na een enquête in Groot-Brittannië tot de conclusie dat oudere broers en zussen veel slechter zitten achter het stuur.

Wie een goede of slechte chauffeur is, is een gevoelig onderwerp. Er kunnen veel verschillende meningen zijn – afhankelijk van wie je het vraagt, jong of oud, vrouw of man. We denken allemaal graag dat we betrouwbaar zijn achter het stuur, maar eerlijk gezegd zijn er genoeg wegidioten.

Snelheidsovertredingen komen vaker voor

Privilege Car Insurance, een Engelse autoverzekeringsmaatschappij, ondervroeg bijna 1.400 automobilisten. Uit het onderzoek bleek een groot verschil in rijvaardigheid tussen oudere en jongere broers en zussen, meldt The Mirror.

Wetenschap Bevestigt: Oudere Broers En Zussen Zijn De Slechtste Chauffeurs

Ter illustratie: te hard rijden komt maar liefst 89% vaker voor bij oudere broers of zussen. Ze rijden ook vaker op de verkeerde rijstrook (46% vaker dan jongere broers en zussen) – maar dat is niet alles.

De oudste broer of zus heeft 30% meer kans om zijn telefoon te gebruiken tijdens het rijden, waardoor hij een gevaarlijkere bestuurder wordt. Ze zijn ook meer geneigd om agressief op de hoorn te toeteren dan hun jongere broers en zussen.

Oudere broers en zussen zijn intelligenter?

Trouwens, de gevolgen in de verschillende gedragingen laten zien. Aangezien 22% van de oudste broers en zussen die aan het onderzoek deelnamen, minstens bij één ongeval betrokken was. En 15% van hen zat in een serieuze.

Wetenschap Bevestigt: Oudere Broers En Zussen Zijn De Slechtste Chauffeurs

Uit eerder onderzoek is gebleken dat oudere broers en zussen meestal intelligenter zijn, maar als dat waar is, wordt het onopgemerkt op de weg.

Tag je oudere broer of zus op Facebook zodat ze voor eens en voor altijd de waarheid weten! Of deel deze belangrijke informatie met de rest van je gezin!

83880cookie-checkWetenschap bevestigt: oudere broers en zussen zijn de slechtste chauffeurs

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven