20 russische straaljagers onderschept door portugal

20 Russische Straaljagers Onderschept Door Portugal
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Portugese straaljagers onderscheppen 20 Russische vliegtuigen in één maand tijd

Portugal is momenteel “de leidende natie” van de NAVO-politie nabij de Oostzee

In slechts één maand tijd hebben twee Portugese F-16 straaljagers – die op de grens van het NAVO-luchtruim in de Oostzee opereren – 20 Russische vliegtuigen onderschept die “de regels van het luchtverkeer schenden”.

20 Russische Straaljagers Onderschept Door Portugal
De Baltische Zee, Niet Heel Ver Van Nederland

Volgens de Portugese luchtmacht waren bij deze onderscheppingen “transportvliegtuigen, straaljagers en vliegtuigen die inlichtingen verzamelen” betrokken. De onderscheppingsprocedures werden ingeleid “om de integriteit van het Baltische luchtruim te beschermen”.

Gevechtsvliegtuigen worden geactiveerd wanneer een vliegtuig dat over het internationale luchtruim dicht bij de NAVO-grenzen vliegt, zich niet houdt aan de luchtverkeersregels, waaronder het aangeven van de geplande route, het tot stand brengen van communicatie met de luchtverkeersleiding en/of het uitzenden van een transpondersignaal.

Deze onderscheppingen zijn een vorm van voortdurend conflict tussen de NAVO en Rusland over de controle van het luchtruim in de regio, en zijn toegenomen sinds het begin van de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne.

De Portugese luchtmacht heeft op 1 april de bewaking van het Baltische luchtruim op zich genomen, als zogenaamde Lead Nation van de missie die bekend staat als ‘Baltic Air Policing’.

Er zijn vijfentachtig militairen en vier F-16’s bij betrokken en dat zal de komende drie maanden zo blijven, opererend vanaf de luchtmachtbasis Siauliai in Litouwen.

Portugal heeft momenteel in totaal 650 militairen op diverse NAVO-missies in Oost-Europa. Daartoe behoren de bemanning van een marinefregat in de Oostzee, 146 mariniers die eveneens in Litouwen zijn gestationeerd, een P3-vliegtuig (maritieme patrouille) met 39 militairen in Italië en 230 militairen (leger, marine en luchtmacht) in Roemenië.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
94570cookie-check20 russische straaljagers onderschept door portugal

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven