Ernstige misstanden in zorginstelling: “mensen leven in uitwerpselen”

Ernstige Misstanden In Zorginstelling: “Mensen Leven In Uitwerpselen”
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Waarschijnlijk ken je het BNNVARA-programma BOOS op YouTube wel. In de rapportage serie helpt Tim Hofman jongeren en jongvolwassenen bij problemen die ze met organisaties of personen hebben, om samen met hen tot oplossingen te komen. In deze uitzending laat hij de ernstige misstanden in zorginstelling Rayan zien.,

Ernstige Misstanden In Zorginstelling: “Mensen Leven In Uitwerpselen”

Deze week nam het programma BOOS de zorginstelling Rayan in onder andere Amersfoort onder de loep. Volgens het programma gaat er bij zorginstelling Rayan structureel van alles mis.

Zo worden kwetsbare bewoners ernstig verwaarloosd en leven ze in onhygiënische omstandigheden. Het personeel zou niet getraind zijn om de complexe zorg te verlenen.

Medicijnkast in zorginstelling stond gewoon open

Verder zou de medicatiekast ook voortdurend openstaan, waardoor kwetsbare bewoners toegang kregen tot alle medicaties. Zelfs medicatie die totaal niet geschikt voor de patiënten zou zijn.

Ernstige Misstanden In Zorginstelling: “Mensen Leven In Uitwerpselen”

De aflevering is tot stand gekomen nadat Tim Hofman een vrouw die twee jaar in een huis van zorginstelling Rayan heeft verbleven ontmoet. Verder spreekt Tim Hofman een oud-medewerker en de dochter van de vrouw. Zij geven allemaal aan dat de service die door de zorginstelling uiterst onprofessioneel en schadelijk voor de patiënten zou zijn.

Tim Hofman wist uiteindelijk een directielid van Rayan voor de camera te krijgen. Wat er vervolgens gebeurt, is erg bijzonder. Het directielid probeert op een bijzondere manier de camera te vermijden en echt tot een goed antwoord en oplossing lijken ze niet te komen.

Bekijk hier de aflevering van BOOS over de misstanden in de zorginstelling

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
82630cookie-checkErnstige misstanden in zorginstelling: “mensen leven in uitwerpselen”

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven