Tragisch: luchtballon met gezin vliegt in brand, dochter springt naar beneden

Tragisch: Luchtballon Met Gezin Vliegt In Brand, Dochter Springt Naar Beneden

Een verrassingsdag vol plezier voor het gezin is geëindigd in een ramp, wanneer een luchtballon met een gezin in brand vliegt. “Luchtballon met gezin vliegt in brand” zo schreven de krantenkoppen.

Jose Nolasco, 50, had zijn vrouw, Viridiana Becerril, 39, verrast met een rit door de lucht met hun 13-jarige dochter Regina Itzani.

Het plezier veranderde echter in angst toen er brand uitbrak en hun heteluchtballon in vlammen opging. De brand brak zondagochtend rond 8.00 uur lokale tijd uit toen het gezin over de pre-Spaanse ruïne van Teotihuacan reisde, net ten noorden van Mexico-Stad.

Tragisch: Luchtballon Met Gezin Vliegt In Brand, Dochter Springt Naar Beneden

Het ongelukkige paar, Jose en Viridiana, zouden levend zijn verbrand, maar hun dochter Regina, zou dapper door het vuur naar beneden gesprongen zijn.

Het jonge meisje ligt in het ziekenhuis met een gebroken arm en tweedegraads brandwonden. De verwachting is echter dat de 15-jarige zal herstellen.

Een laatste foto van het gelukkige gezin, genomen vlak voordat ze aan hun gedoemde reis begonnen, circuleert op internet.

Reyna Gloria Sarmiento, de grootmoeder van Regina, vertelde aan de lokale pers dat de tiener nog niet gehoord had dat haar ouders waren overleden, maar dat ze ‘bij bewustzijn’ is en stabiel in het ziekenhuis ligt.

Ze legde het volgende uit over het incident: “Het was de verjaardag van mijn dochter Viridiana, de moeder van Regina, en ze hadden deze rit voorbereid als een verrassing voor haar.”

Tragisch: Luchtballon Met Gezin Vliegt In Brand, Dochter Springt Naar Beneden

luchtballon vliegt in brand

Een toeschouwer kon beelden vastleggen van het angstaanjagende incident, waarop te zien was dat de heteluchtballon leek leeg te lopen toen de vlammen de mand overspoelden waar de Mexicaanse familie net daarvoor van hun rit had genoten.

Op de beelden hoor je de toeschouwer in het Spaans zeggen: “Mijn God, mensen vallen!”, terwijl iemand op de grond valt.

Het was niet meteen duidelijk of die persoon Regina was of de piloot van de heteluchtballon, die naar verluidt de tweede persoon was die sprong toen de vlammen de mand overspoelden.

De procureur-generaal van de staat Mexico heeft nu aangekondigd dat de piloot – alleen geïdentificeerd als Victor N – is gearresteerd.

Tragisch: Luchtballon Met Gezin Vliegt In Brand, Dochter Springt Naar Beneden

Dochter springt naar beneden

Een onderzoek naar het tragische incident is begonnen met de eerste rapporten van de lokale politie en experts die zeggen dat het verband kan houden met een storing in het brandstofopslagsysteem.

Een verklaring van ambtenaren van het stadhuis in Caujimalpa de Morelos, ten westen van Mexico-Stad, waar de familie vandaan kwam, zei: “We betuigen onze condoleances aan de familie, vrienden en kennissen van Jose Nolasco en Viridiana Becerril die stierven in de heteluchtballontragedie in Teotihuacán.

“Onze solidariteit en gebeden zijn met Regina en we wensen haar een spoedig herstel.”

85360cookie-checkTragisch: luchtballon met gezin vliegt in brand, dochter springt naar beneden

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven