Beet van nieuwe spinsoort doet vlees rotten, verstoppen zich graag in kleding en meubels

Beet Van Nieuwe Spinsoort Doet Vlees Rotten, Verstoppen Zich Graag In Kleding En Meubels

Een van mijn grootste angsten zijn spinnen. Zelfs de kleintjes laten me gillen als een jong meisje.

We hebben echter allemaal verschillende dingen waar we bang voor zijn. Het kan van alles zijn, van hoogtes tot specifieke dieren of zelfs duisternis.

Niemand zal echter blij zijn met de ontdekking van een nieuwe spin in Mexico, waarvan de beet mensenvlees doet rotten, met zijn favoriete verstopplekken: kleding en meubels, zo schrijft de Daily Mail.

Wetenschappers van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico (UNAM) hebben een nieuwe spinachtige ontdekt waar je een beetje arachnofobie van krijgt. Het ergste is dat een enkele beet mensenvlees kan doen rotten en dat de infectie zich tot 40 centimeter in alle richtingen kan verspreiden.

Nieuwe spinsoort

Daarnaast is hij niet bang voor mensen en verstopt hij zich graag in zowel meubels als kleding. Qua uiterlijk onderscheidt hij zich niet van andere spinnen, maar een aanval van dit beestje kan ernstige gevolgen hebben.

Beet Van Nieuwe Spinsoort Doet Vlees Rotten, Verstoppen Zich Graag In Kleding En Meubels

Omdat het een nieuwe ontdekking is, geloven onderzoekers dat de soort vrij ongebruikelijk is. Bovendien is het alleen gevonden in de stad Tlaxcala en omliggende regio’s.

Professor Alejandro Valdez-Mondragon ontdekte de nieuwe spinsoort samen met zijn studenten Claudia Navarro, Karen Solis, Mayra Cortez en Alma Juarez, volgens de universiteit.

“Belangrijk voor het ecosysteem”

“We voorzien ze van de temperatuur, vochtigheid en voedsel om zich in onze huizen te vestigen, waardoor we het risico lopen een ongeluk met ze te krijgen, hoewel ze ook een belangrijke ecologische functie vervullen bij het voeden met insecten”, legt Alejandro uit.

Beet Van Nieuwe Spinsoort Doet Vlees Rotten, Verstoppen Zich Graag In Kleding En Meubels

De nieuwe spin maakt deel uit van het soort Loxosceles. Van de 140 soorten van dit geslacht zijn er 40 inheems in Mexico. Het land maken met de grootste diversiteit aan Loxosceles. En de ergste nachtmerrie van een arachnofoob.

Met andere woorden: als je bang bent voor kleine spinnen, ga dan niet naar Mexico!

Heb je een vriend die bang is voor spinnen? Tag die persoon dan op Facebook zodat ze hiervan op de hoogte zijn!

86140cookie-checkBeet van nieuwe spinsoort doet vlees rotten, verstoppen zich graag in kleding en meubels

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven