Onderzoek: tegen jezelf praten is een teken van hoge intelligentie

Onderzoek: Tegen Jezelf Praten Is Een Teken Van Hoge Intelligentie

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Als je ouder wordt begin je steeds meer tegen jezelf praten. Men zegt dat je met de jaren een mate van hoge intelligentie ontwikkelt en wijzer wordt. Er zijn natuurlijk veel dingen die veranderen naarmate het leven vordert. We kunnen meer georganiseerd worden, vergeetachtiger worden, houden van dingen die we vroeger niet leuk vonden.

Dat laatste heb ik eerlijk gezegd de afgelopen jaren veel gedaan. Het is misschien niet gemakkelijk te accepteren, maar de waarheid is dat ik mezelf vaak heb betrapt op een verhitte discussie – met niemand anders dan mezelf.

Er zijn echter onderzoekers die beweren dat dit iets heel positiefs is!

Ja, er zijn verschillende onderzoeken en rapporten die suggereren dat mensen die tegen zichzelf praten een hogere intelligentie hebben, volgens The power of silence.

Tegen jezelf praten

In een studie gepubliceerd in het Quarterly Journal of Experimental Psychology, werd ontdekt dat mensen die graag tegen zichzelf praten, hun hersenen helpen met zowel herkenning als geheugen. Om het samen te vatten: een gesprek met jezelf is een briljante manier om de informatie die je onlangs hebt geleerd te herhalen en te versterken.

Onderzoek: Tegen Jezelf Praten Is Een Teken Van Hoge Intelligentie

In een studie die in 2011 werd uitgebracht, vroegen onderzoekers bijvoorbeeld 20 deelnemers om op zoek te gaan naar een specifiek artikel op een markt. Twee groepen moesten zowel hardop als in stilte denken tijdens het zoeken naar het item. Het resultaat toonde aan dat degenen die tegen zichzelf praatten over wat ze zochten, het object niet alleen gemakkelijker vonden. Ze konden zich ook gemakkelijker herinneren wat hun missie was.

Bovendien stellen onderzoekers van de Britse Bangor University ook dat gesprekken met onszelf ons niet alleen kunnen helpen – het kan ook een teken zijn van hogere intelligentie. De deelnemers kregen een lijst met instructies – en werd gevraagd deze zowel stil als hardop voor zichzelf voor te lezen.

Hoge intelligentie

Na het meten van hun inspanningen en het analyseren van het concentratieniveau van de deelnemers, concludeerden de onderzoekers dat mensen meer geconcentreerd en ontvankelijker waren voor wat ze lazen als ze de instructies hardop uitspreken.

Onderzoek: Tegen Jezelf Praten Is Een Teken Van Hoge Intelligentie

Een van de auteurs van het onderzoek, de psycholoog Paloma Mari-Beffa, zei dat mondelinge instructies gemakkelijker te volgen zijn. Ze voegde eraan toe dat tegen jezelf praten een teken kan zijn van een hoog cognitief functioneren.

Dus ben jij een van ons die af en toe tegen jezelf praat? Schaam je er nooit meer voor! Geef jezelf in plaats daarvan een schouderklopje en bedenk dat je misschien slimmer bent dan gemiddeld!

Vergeet niet om deze belangrijke informatie met je vrienden te delen!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

86480cookie-checkOnderzoek: tegen jezelf praten is een teken van hoge intelligentie

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven