Onderzoek: dit is de reden waarom mannen zo lang op het toilet zitten

Waarom Mannen Zo Lang Op Het Toilet Zitten

Heb je jezelf nooit afgevraagd waarom mannen zo lang op het toilet zitten? Dan hebben we vandaag het antwoord.

Iedereen heeft af en toe wat “me-time” nodig, een kans om een paar minuten alleen te zijn om op te laden en je gedachten op een rijtje te zetten.

Maar voor veel mensen is er maar één plek waar je echt wat privacy kunt krijgen: het toilet.

Waarom Mannen Zo Lang Op Het Toilet Zitten

Ja, de porseleinen troon is een onwaarschijnlijk fort van eenzaamheid voor veel drukke mensen, een manier om een paar minuten rust van je partner of kinderen te krijgen. Het is zo’n handig excuus dat velen van ons op een gegeven moment de badkamer hebben gebruikt, zelfs als we de badkamer niet hoefden te gebruiken.

Waarom mannen zo lang op het toilet zitten

Als je je hieraan schuldig maakt, ben je niet de enige: uit een onderzoek is gebleken dat mannen gemiddeld zeven uur per jaar op het toilet verstoppen… als een manier om even weg te zijn van vrouw en kinderen.

Volgens The Mirror ondervroeg een onderzoek van badkamerbedrijf Pebble Gray 1.000 Britse mannen en ontdekte dat ongeveer een derde van hen zich af en toe daar verstopte.

Redenen waren onder meer het vermijden van “zeurende” vrouwen, zich verstoppen voor de kinderen, of gewoon een rustig moment nemen om op je telefoon te kijken. Anderen gaven toe dat ze het deden om klusjes en huishoudelijk werk te doen.

Waarom Mannen Zo Lang Op Het Toilet Zitten

Dat klinkt een beetje hard en egoïstisch, maar we leiden allemaal een druk, hectisch leven, en als iemand een paar minuten nodig heeft om weer op te laden, wie zijn wij dan om te oordelen?

Me-time

“We hebben allemaal wat tijd voor onszelf nodig – om de balans op te maken of helemaal uit te schakelen”, zei een woordvoerder van het bedrijf. “En de badkamer blijkt voor die momenten de go-to-place te zijn – het is echt een toevluchtsoord, een plek waar we ons kunnen afsluiten van de buitenwereld, zij het slechts tijdelijk.”

“Zoals de resultaten suggereren, is rust en stilte heilig en het is duidelijk dat mannen van de gelegenheid gebruik maken om dit te krijgen waar ze kunnen – vaak in de badkamer.”

Waarom Mannen Zo Lang Op Het Toilet Zitten

Niet dat dit ontsnappingsplan onfeilbaar is: uit het onderzoek bleek ook dat 1 op de 10 bezoeken aan de badkamer wordt onderbroken. (Mogelijk door je vrouw die erachter is gekomen dat je die gerechten gewoon vermijdt.)

En dames zijn niet onschuldig: uit hetzelfde onderzoek bleek dat een vijfde van de vrouwen toegeeft hetzelfde te doen… hoewel 72 procent van de vrouwen zegt dat zij degenen zijn die de badkamer schoonhouden, dus echt, ze hebben het verdiend .

Dus voor alle mensen die dit artikel op het toilet lezen om hun kinderen te vermijden, weet dat je niet de enige bent.

93550cookie-checkOnderzoek: dit is de reden waarom mannen zo lang op het toilet zitten

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven