Bekijk nu wat er in Mexico gebeurd als je te hard rijd, ongelofelijk zeg!

Autos zijn zo ver voorruit gegaan de afgelopen 100 jaar. De geavanceerde technology heeft een grote impact gehad op deze vooruitgang, en heeft ervoor gezorgd dat we over de jaren in staat zijn steeds sneller te rijden. Dit zorgt echter wel voor veel problemen.

We horen best wel vaak dat er ergens een gek, flink de maximum snelheid overschrijd – het is ook niet ongebruikelijk voor deze mensen om gigantisch hard te gaan rijden als er geen cameras of politieagenten zijn.

Maar er is misschien nu eindelijk een oplossing voor dit probleem – dat allemaal dankzij deze uitvinding.

Hobbels en drempels zijn er vervelend op de weg, en zorgen dat onze autos eerder stuk gaan. Deze moderne drempels worden echter pas geactiveerd wanneer er een auto de snelheidslimit op een bepaalde weg overschrijd. Hierdoor heeft het geen invloed op de onschuldige weggebruikers, zoals jij en ik.

Dit betekent dat als je met de juiste snelheid rijd, dat de drempel plat in de grond blijft zitten – maar als je te hard rijd, gaat het automatisch omhoog als je de drempel nadert, dit werkt ook als een waarschuwing voor de bestuurders om langzamer te gaan rijden.

Het idee is al op enkele plekken in de wereld geïmplementeerd, waaronder Mexico, waar deze video opdook, die laat zien hoe deze uitvinding werkt.

Bekijk nu hoe deze drempel werkt in de video hieronder:


Wat vind jij? Reageer hieronder