UncategorizedAl 30 jaar lang plant hij elke dag een boom op dezelfde...

Al 30 jaar lang plant hij elke dag een boom op dezelfde plek. Het eindresultaat is GEWELDIG!

De Indiër Jadav Payeng woont op het prachtige eiland Majuli, dat in een ver verleden compleet bedekt was door een regenwoud. Maar na verloopt van tijd moesten er wegen en dorpen worden aangelegd en de bomen werden genadeloos gekapt. Dieren werden verjaagd uit hun leefgebied en het schitterende landschap werd binnen zeer korte tijd vernietigd. Het groen maakte plaats voor beton.

In 1979 plantte Jadav Payeng daarom voor het eerst een boom in het eens zo mooie gebied. Dit zou het begin worden van een boeiend en inspirerend verhaal. Sinds die dag plant hij namelijk al 37 jaar lang elke dag een boom op dezelfde locatie, met als resultaat dat hij in zijn eentje een bos heeft geplant dat groter is dan het bekende Central Park in New York. Geloof jij het?!

schermafbeelding-2016-10-12-om-13-33-19

Inmiddels is het eens dorre landschap weer omgetoverd tot een tropisch paradijs, waar tegenwoordig 115 neushoorns, olifanten, herten en tijgers leven. Payeng zegt daarover dat zijn droom is om de plek die Majuli ooit eens was weer opnieuw op te bouwen, zodat de wereld kan genieten van dit paradijs. Want planten en dieren verdienen hun eigen plekje. Het leefgebied voor dieren werd ooit verwoest door de mens, maar dankzij deze man is er weer een klein stukje teruggegeven aan moeder natuur.

In de onderstaande video vertelt Jadav Payeng zijn verhaal. DEEL deze inspirerende video met al je vrienden en familie op Facebook!

Deel Dit Artikel!

Onze Nieuwsbrief

Volg Ons

0FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,002VolgersVolg
1VolgersVolg

Popular

Meer zoals dit
Lees verder

Heeft jouw oma je deze dingen wel geleerd? Dit moet je weten!

Iedereen weet het. Je geliefde oma heeft altijd de beste suggesties voor wie zich onwel voelt

Combineer deze twee bouwmarkt artikelen en lijm alles onverwoestbaar aan elkaar!

Combineer deze twee bouwmarkt artikelen en lijm alles onverwoestbaar aan elkaar, sterk mens die ze nog los krijgt!

Moeder vindt grote blaren op haar baby. Maar dan ontdekt ze het duistere geheim van haar oppas!

Iemand anders voor je kinderen laten zorgen vergt veel...