Het lijkt op een slapende beer. Maar wanneer de camera uitzoomt? Fantastisch!

Canadese kunstenaar Calvin Nicholls maakt al sinds 1986 realistische kunst, met puur en alleen papier. Doormiddel van een speciale techniek die hij hanteert knipt Calvin allemaal kleine stukjes, om ze vervolgens allemaal in 3D aan elkaar te plakken. Het is bijna eng hoe realistisch sommige kunstwerken van hem eruit zien. Hij maakt puur en alleen …

Het lijkt op een slapende beer. Maar wanneer de camera uitzoomt? Fantastisch! Lees verder »

Canadese kunstenaar Calvin Nicholls maakt al sinds 1986 realistische kunst, met puur en alleen papier. Doormiddel van een speciale techniek die hij hanteert knipt Calvin allemaal kleine stukjes, om ze vervolgens allemaal in 3D aan elkaar te plakken. Het is bijna eng hoe realistisch sommige kunstwerken van hem eruit zien.

Hij maakt puur en alleen kunstwerken van dieren. Dat komt door zijn voorliefde voor het dierenrijk. Voordat hij aan een kunstwerk begint bestudeerd hij het dier om op deze manier een duidelijk beeld te krijgen over de anatomie. Het eindresultaat lijkt zo realistisch dat de dieren ieder moment tot leven kunnen komen.

Ik heb een fotoserie voor jullie op een rijtje gezet om een stukje van zijn werk te bewonderen. Aan het eind van dit artikel staat nog een video, zodat je stap voor stap kan volgen hoe Calvin precies te werk gaat.

beer2

beer3

beer4

beer5

beer6

beer7

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven