Dit 13-jarige meisje heeft iets uitgevonden voor haar oma waarmee ze ook 47 miljoen mensen kan helpen

Volgens het World Alzheimer Report 2016, lijden 47 miljoen mensen wereldwijd aan Alzheimer. Deze ziekte vernietigd niet alleen de levens van miljoenen patiënten, maar heeft ook invloed op de nabestaanden. De vrienden en familie van iemand met Alzheimer kunnen alleen hopeloos toekijken terwijl hun geliefde langzaam fysiek en mentaal aftakelt. Dit is precies wat de …

Dit 13-jarige meisje heeft iets uitgevonden voor haar oma waarmee ze ook 47 miljoen mensen kan helpen Lees verder »

Volgens het World Alzheimer Report 2016, lijden 47 miljoen mensen wereldwijd aan Alzheimer.

Deze ziekte vernietigd niet alleen de levens van miljoenen patiënten, maar heeft ook invloed op de nabestaanden. De vrienden en familie van iemand met Alzheimer kunnen alleen hopeloos toekijken terwijl hun geliefde langzaam fysiek en mentaal aftakelt.

Dit is precies wat de 13-jarige Emma Yang overkwam toen haar oma gediagnostiseerd werd met Alzheimer. Maar Emma weigerde toe te kijken hoe haar oma achteruit zou gaan, en besloot een manier te vinden die de kwaliteit van het leven van haar oma en andere patiënten zou bevorderen.

Tijdens een wandeling op vakantie in New York, zag Emma dat haar oma moeite had met het onthouden van de namen en leeftijden van haar kleinkinderen. Het was toen, dat Emma zag dat de ziekte een effect begon te hebben op haar oma. Emma gebruikte haar grote interesse in technologie en een aantal jaar ervaring met programmeren, om een app te creëren voor mensen met Alzheimer.

“Ondanks de moeilijkheden die Alzheimer met zich meebrengt, zouden de patiënten de mooie momenten in het leven moeten koesteren,” zegt Emma.

Het eerste wat Emma deed voordat ze de app ontwikkelde was een gesprek aangaan met 50 Alzheimer patiënten en verschillende experts. Toen perfectioneerde ze het idee en vroeg een beurs aan.

Emma’s idee verbaasden de mensen en ze won een beurs van het Michael Perelstein Memorial Institute, die haar de financiële steun gaf om haar app te ontwikkelen.

De app is momenteel een prototype en is nog steeds in ontwikkeling. Het heeft zes functies. De eerste heet “vandaag” en is een soort dagboek.

Een andere functie heet “ik”, en bevat de patients persoonlijke profiel.

Een fotoalbum bevat fotos van de familieleden…

…inclusief hun contact informatie.

“Nieuws” en “Updates” helpen de patiënten om bij te houden wat hun geliefde aan het doen zijn.

Dankzij de gezichtherkkenings software, kan de gebruiker op een foto klikken en zien wat hun relatie is met deze persoon.

Bekijk nu hieronder de video waarin Emma je meeneemt door de app:

https://vimeo.com/168872977

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven