Al 30 jaar lang plant hij elke dag een boom op dezelfde plek het eindresultaat is geweldig

Al 30 Jaar Lang Plant Hij Elke Dag Een Boom Op Dezelfde Plek. Het Eindresultaat Is Geweldig!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

De Indiër Jadav Payeng woont op het prachtige eiland Majuli, dat in een ver verleden compleet bedekt was door een regenwoud. Maar na verloopt van tijd moesten er wegen en dorpen worden aangelegd en de bomen werden genadeloos gekapt. Dieren werden verjaagd uit hun leefgebied en het schitterende landschap werd binnen zeer korte tijd vernietigd. Het groen maakte plaats voor beton.

In 1979 plantte Jadav Payeng daarom voor het eerst een boom in het eens zo mooie gebied. Dit zou het begin worden van een boeiend en inspirerend verhaal. Sinds die dag plant hij namelijk al 37 jaar lang elke dag een boom op dezelfde locatie, met als resultaat dat hij in zijn eentje een bos heeft geplant dat groter is dan het bekende Central Park in New York. Geloof jij het?!

Al 30 Jaar Lang Plant Hij Elke Dag Een Boom Op Dezelfde Plek. Het Eindresultaat Is Geweldig!

Inmiddels is het eens dorre landschap weer omgetoverd tot een tropisch paradijs, waar tegenwoordig 115 neushoorns, olifanten, herten en tijgers leven. Payeng zegt daarover dat zijn droom is om de plek die Majuli ooit eens was weer opnieuw op te bouwen, zodat de wereld kan genieten van dit paradijs. Want planten en dieren verdienen hun eigen plekje. Het leefgebied voor dieren werd ooit verwoest door de mens, maar dankzij deze man is er weer een klein stukje teruggegeven aan moeder natuur.

In de onderstaande video vertelt Jadav Payeng zijn verhaal. DEEL deze inspirerende video met al je vrienden en familie op Facebook!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
11790cookie-checkAl 30 jaar lang plant hij elke dag een boom op dezelfde plek het eindresultaat is geweldig

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven