Bekent kledingmerk wil geen jongen met downsyndroom gebruiken het antwoord van zijn moeder gaat momenteel de hele wereld over

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

We leven in een tijd waarin reclames beginnen te veranderen. We hebben eerder gezien dat kledingbedrijven plus-size modellen gebruiken om vrouwen van alle maten te vertegenwoordigen, en veel lingeriebedrijven zijn gestopt om hun modellen oneindig te photoshoppen.

Hoewel dit natuurlijk een positieve ontwikkeling is, hebben we nog een lange weg te gaan.

Kijk maar eens naar dit voorbeeld van een liefhebbende moeder die foto’s van haar zoon naar het kledingbedrijf voor kinderen Oshkosh B’gosh had gestuurd, in de hoop dat ze hem zouden gebruiken in hun advertenties.
Maar het kledingbedrijf was niet geïnteresseerd om hem te gebruiken als model. Dit kwam omdat het jongetje lijdt aan het syndroom van down.

Down1

Meagan Nash woont samen met haar familie in de Amerikaanse staat Georgia. Aangezien het kledingbedrijf OshKosh B’gosh onlangs nieuwe modellen zocht voor hun reclamecampagnes, selecteerde Meagan foto’s van haar 15-maanden oude zoon Asher die ze naar hun opstuurde.

Het modellenbureau had specifieke eisen voor de nieuwe kindmodellen; de kinderen moesten een bepaalde lengte, haarkleur en oogkleur hebben – kleine Asher voldeed aan alle eisen.
Maar nadat Meagan de foto’s had opgestuurd naar het modellenbureau, hoorde ze nooit meer iets van ze terug.

Down2

Daarom besloot Meagan direct contact op te nemen met het kledingbedrijf in de hoop dat ze informatie kon krijgen over de reden waarom ze nooit meer iets van ze had vernomen.

Maar ze was geschokt door wat een vertegenwoordiger van het bedrijf haar vertelde. Ze waren niet geïnteresseerd om Asher te gebruiken in hun aankomende reclamecampagne, omdat ze nooit “modellen met speciale behoeften” zouden gebruiken.

“Hebben ze er echt nooit aan gedacht om een kind te gebruiken met speciale behoeften?’, vroeg de moeder boos aan ‘The Independent.

Down3

Meagan was zowel boos en gefrustreerd toen ze te horen kreeg dat het kledingbedrijf het zich nooit zou kunnen voorstellen om een model met speciale behoeften te werken.

Ze kon natuurlijk begrijpen dat alle kinderen de kans moesten krijgen om een model te worden. Maar om haar zoon die mogelijkheid niet te gunnen omdat hij alleen maar een extra chromosoom heeft? ‘Belachelijk!’ Aldus Meagan.

Meagan wilde het bedrijf laten zien hoeveel Asher voor hen betekent zou kunnen hebben in een reclamecampagne, en besloot om actie te ondernemen.

Ze koos ervoor om foto’s van haar zoon Asher in de Facebook-groep ‘Kids met het syndroom van Down‘ te delen.

Down4

Fotograaf Crystal Barbees heeft een foto gemaakt van de supervrolijke Asher in een blauw denim shirt en vlinderdas, wat uitliep op een groot succes!

Moeder Meagan heeft er ook iets bij geschreven met een kleine knipoog naar het kledingbedrijf, “Laten we het verschil maken – en deel dit bericht, zodat ze Asher zien! Deze mooie jongen is klaar om de wereld te laten zien wat hij in zijn mars heeft!

Inmiddels is de prachtige foto al meer dan 200.000 keer gedeeld!

https://youtu.be/FHdkBvuwE6Y

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

16000cookie-checkBekent kledingmerk wil geen jongen met downsyndroom gebruiken het antwoord van zijn moeder gaat momenteel de hele wereld over

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven