Onderzoek wijst uit: het tweede kind is vaak een monster

Onderzoek Wijst Uit: Het Tweede Kind Is Vaak Een Monster
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

De samenstelling van een gezin varieert sterk van persoon tot persoon. Meestal heeft de ene ouder de leiding en de andere is emotioneel volwassen.

In een gezinsomgeving zijn vriendelijkheid, humor en sociale vaardigheden allemaal in balans.

Het ondeugende kind van een gezin veroorzaakt vaak problemen en vergt veel werk. Broers, zussen en ouders ervaren allemaal de negatieve effecten van de familie-grappenmaker wanneer de aandacht begint af te nemen.

Natuurlijk kun je de persoonlijkheid van je kind nooit voorspellen. Als je echter meer kinderen hebt, is het normaal dat een van hen kalm is, terwijl de andere de grenzen van de ouders meer verlegt.

Onderzoek Wijst Uit: Het Tweede Kind Is Vaak Een Monster

Het ergste is meestal het tweede kind.

Het tweede kind is meestal het kleine ‘monster’ van de familie, volgens een onderzoek naar geboortevolgorde en delinquentie.

Aan het Massachusetts Institute of Technology in MIT is een onderzoek uitgevoerd. De bevindingen gaven aan dat gedrag, zoals het verleggen van de grenzen van ouders, broers en zussen, het vaakst wordt vertoond bij tweede geboren kinderen.

Nauwere banden met ouders

Het eerstgeboren kind heeft vaak een sterkere band met de ouders, vonden de onderzoekers. Het is het eerste kind van de ouders, en ze hebben bovendien meer tijd met hen doorgebracht.

Hierdoor herkent een tweede kind instinctief het verschil tussen aandacht en kattenkwaad en probeert het in evenwicht te brengen.

Dit soort onderzoeken moeten natuurlijk altijd met argwaan worden bekeken, maar ze zijn wel logisch.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
78800cookie-checkOnderzoek wijst uit: het tweede kind is vaak een monster

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven