Dit 16-jarig meisje overlijdt op vakantie door een hartaanval, dat allemaal door het drinken van een populair drankje

Deel dit artikel Facebook Whatsapp Pinterest Twitter Reddit Email Linkedin Kinderen zijn extreem veerkrachtig. Wanneer hun gevoelens geschaad zijn, kunnen ze enkele momenten later al vaak weer een glimlach tevoorschijn toveren. Wanneer ze een schaafwondje hebben, genezen hun wonden al erg snel. Wanneer ze ziek zijn, zijn ze meestal al vrij snel genezen. Maar soms …

Dit 16-jarig meisje overlijdt op vakantie door een hartaanval, dat allemaal door het drinken van een populair drankje Lees verder »

Kinderen zijn extreem veerkrachtig. Wanneer hun gevoelens geschaad zijn, kunnen ze enkele momenten later al vaak weer een glimlach tevoorschijn toveren. Wanneer ze een schaafwondje hebben, genezen hun wonden al erg snel. Wanneer ze ziek zijn, zijn ze meestal al vrij snel genezen.

Maar soms kunnen jonge mensen aan zulke hoge mate van stres worden blootgesteld, dat ze niet goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan.

Lanna was energiek, atletisch, en leefde een gezonde levensstijl. Ze was erg extrovert en had geen gezondheidsproblemen.

Maar toen ze op vakantie ging naar Mexico met de familie van een vriend van haar, in de zomer van 2014, gebeurde er iets vreselijks.

Op een dag op het strand in Mexico, kreeg ze problemen met ademen en zakte ze in elkaar. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, maar helaas konden ze daar niks meer voor haar doen. Ze had een fatale hartaanval gekregen.

De dood is altijd verschrikkelijk voor de mensen die daarbij betrokken zijn, maar als iemand komt te overlijden die nog een heel leven voor zich heeft, dan is dat nog tragischer.

Lanna’s dood was een mysterie. Niemand had waarschuwingssignalen waargenomen.

Later begon de moeder van Lanna, Kris beter na te denken over de plotselinge dood van haar dochter.

Lanna was uitgedroogd toen ze stierf, maar ze had de hele dag gedronken. Echter dronk ze alleen maar energiedrankjes, en net voordat ze in elkaar zakte had ze net een blikje Red Bull gedronken.

Cardioloog Jack Wolfson vertelde aan KSAZ FOX 10 dat de hoge niveaus van caffeine en suiker in energiedrankjes waarschijnlijk een bijdrage aan de plotselinge dood van Lanna gehad zou kunnen hebben.

“Er is medisch bewijs dat energiedrankjes slecht voor je zijn. En dat ze voor verandering in het hartritme en invloed kunnen hebben op de bloeddruk.”

Kris zegt dat iedereen dit zou kunnen overkomen. Nu wil ze andere ouders waarschuwen om ervoor te zorgen dat dit niemand anders meer overkomt.

https://youtu.be/4rsy0LNNVsE

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

ONTVANG EXCLUSIEVE CONTENT!

Ontvang exclusieve artikelen en e-books, alleen voor abonnees!

Scroll naar boven