7 verborgen gevaren van cannabis die veel jonge mensen niet weten!

7 Verborgen Gevaren Van Cannabis Die Veel Jonge Mensen Niet Weten!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Cannabis is de meest voorkomende drug in de meeste landen. Maar veel jongeren en volwassenen hebben een vertekend beeld van deze drug. Misschien komt dat doordat er veel mythes zijn rondom cannabis, zoals bijvoorbeeld dat cannabis niet verslavend of schadelijk zou zijn.

Om deze reden is het belangrijk om de gevolgen van het gebruik van cannabis op onze lichaam en geest goed te begrijpen. Helemaal omdat het vandaag de dag steeds meer “normaal” gevonden wordt om deze drug te gebruiken.

Hash, hash olie en wiet zijn allemaal vormen van cannabis. Alle drie bevatten ze de werkzame stof THC, oftewel delta-9-tetrahydrocannabinol. Deze werkzame stof heeft een sterke invloed op het brein van de gebruiker.

THC zorgt ervoor dat er dopamine vrijkomt in de hersenen, waardoor de gebruiker een euforisch gevoel ervaart. Vaak krijgt de gebruiker ook de indruk dat zijn/haar zintuigen bevordert zijn, terwijl dat in feite natuurlijk niet zo is.

Het gebruik van deze drug kan ook een aantal bijwerkingen hebben.

Hash, hash olie en wiet hebben niet alleen nadelige gevolgen voor je concentratie, maar het tast ook je geheugen aan, en het vermogen om te leren. Verder kan het gebruik hiervan ook leiden tot angst- en paniek aanvallen.

Het brein van jongeren zijn meer vatbaar voor de effecten van cannabis dan het brein van volwassenen. Dit komt vooral doordat het brein pas helemaal ontwikkeld is rond je 25ste.

Mensen die op jongere leeftijd al beginnen met het consumeren van cannabis, lopen het risico hun IQ te verlagen op een later leeftijd.

Wil je zien welke 7 gevaren cannabis met zich mee brengt? Klik dan op volgende pagina!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

23210cookie-check7 verborgen gevaren van cannabis die veel jonge mensen niet weten!

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven