Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je 1 maand geen alcohol drinkt…

Dit Is Wat Er Met Je Lichaam Gebeurt Wanneer Je 1 Maand Geen Alcohol Drinkt…
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Het is weer Dry January!

Alcohol. Het is een populair sociaal smeermiddel, geeft plezier, en smaakt vaak lekker. Het heeft ook op lange termijn gevolgen voor de gezondheid, en legt een zware last op onze samenleving. Kortom, het is een gemengde zegen.

Na de toegeeflijkheid van de kerstperiode, is het niet verwonderlijk dat mensen iets gezonds willen doen, en wat is er gezonder dan het opgeven van alcohol?

Maar is dat eigenlijk een retorische vraag? Er zijn debatten over of alcohol goed voor je is, of dat het opgeven van alcohol voordelen met zich mee brengt. Niemand lijkt het te hebben over een duidelijk antwoord, dus ik dacht waarom laat ik mijn ervaringen niet zien.

Ik heb mij afgelopen januari onthouden van alcohol , maar als een opgeleide neurowetenschapper heb ik ervoor gekozen om gedetailleerde aantekeningen over mijn fysieke en mentale toestand te houden als de maand vorderde, om te zien wat de afwezigheid van alcohol met mij gedaan heeft. Ik was geen probleem drinker (en dat ben nog steeds niet voor zover ik weet), maar ik houd wel van een glas wijn in de avond, en een ontmoeting met vrienden in de kroeg een keer per week of daaromtrent. Dus hoe zou een plotselinge afwezigheid van deze chemische stof op mij werken?

Dag 1

Geen verandering die ik kan ontdekken op dit moment. Maar ik ben gisteravond wel uit geweest, en ik had zeker 10 glazen alcohol gedronken, dus de kans is groot dat het nog steeds in mijn bloed zit, gezien hoe lang het duurt voordat de lever alles heeft gereinigd. Ook mijn hoofd voelt alsof mijn hersenen vervangen zijn door beton en gebroken glas, en mijn maag lijkt te proberen om de onafhankelijkheid te verklaren aan mijn lichaam, maar dat is te verwachten.

dag 3

Ik ben vrij zeker dat het allemaal uit mijn systeem is nu. Ik voel me enigszins scherper, maar dat zijn waarschijnlijk gewoon mijn hersenen die terug keren naar een normaal niveau van functioneren.

dag 5

Ik voel mezelf energievoller, dat is mogelijk omdat mijn lever niet zo veel tijd meer hoeft te besteden aan het opruimen van al het alcohol in mijn systeem. Hierdoor kan het meer energie en belangrijke metabolieten bieden. Ik besloot dat ik deze verbeterde functie goed ging benutten, en misschien gebruik maken van deze gelegenheid om de mineralen op te bouwen van mijn lever, zoals ijzer.

dag 7

Mijn geheugen verbetert. Ik slaap nu ook veel beter, dat is handig, want dat doe ik vaak op de bank.

dag 10

Ik ging met wat vrienden de kroeg in gisteravond. Terwijl ik niet dronk had ik appelsap en besloot de tijd goed te benutten door uit te leggen aan elk van hen wat de schade is van alcoholgebruik en wees ze erop hoe veel beter ik met nu voel door niet te drinken. Ik moest eerder naar huis gaan omdat ze vijandig werden, wat een ander effect van alcohol is waar ik nooit over na had gedacht. Ik heb medelijden met hen en hun onvolgroeide ervaring van de wereld.

dag 12

Energie en aandacht blijven toenemen, wat me sterker en wendbaarder maakt, de hele tijd.

dag 16

Mijn betere focus en cognitie zorgt ervoor dat ik veel productiever ben. Vandaag heb mijn belastingen voor de komende 5 jaar met berekend behulp van een prachtig complex algoritme. Ik was van plan om het op te schrijven, maar met mijn sterk verbeterd geheugen is dat niet meer nodig.

dag 19

Ik begin dingen uit mijn vroege jeugd te herinneren. Dingen van heel erg lang gelden, vanaf de geboorte tot 6 maanden oud, in de verfijnde details. Zo gênant, hoe kon ik mezelf zo vaak vuil maken? Wat dacht ik toen!

dag 27

Ik hoef al deze aantekeningen niet meer te houden. Ik zie al. Ik weet alles. Ik herinner me alles. Met mijn verbeterde geest en de hersenen, het is mijn plicht om verlichting aan al die mindere wezens te brengen. En ik zal dat doen. Desnoods met geweld. Hoe kan iemand zich tegen mij? Ze zijn maar insecten aan de God-achtige status van ik heb bereikt.

dag 31

Vertelde enkele rugby fans in de stad dat ze mijn leringen moet indienen of het gezicht van de toorn van mijn almachtige hersenen. Ze ingeklemd me ondersteboven in een bak. Ik heb een borrel nodig op dit moment.

dag 32

Had een drankje. Voel me nu veel beter. Ik herinner me iets over Spider-Man en als een God, maar dat was waarschijnlijk gewoon een droom.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
14990cookie-checkDit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je 1 maand geen alcohol drinkt…

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven