1 maand vóór een hartaanval, waarschuwt je lichaam al – DIT is wat je van te voren moet weten

Tienduizenden mensen in Nederland hebben er jaarlijks mee te maken: een hartaanval. Met deze tips leer je ze op tijd te voorspellen!

Tienduizenden mensen in Nederland hebben er jaarlijks mee te maken: een hartaanval.

Dankzij technologie, onderzoek en steeds meer kennis overleven tegenwoordig duizenden mensen elk jaar weer een hartaanval, maar er is nog steeds een lage weg te gaan als het gaat om mensen te waarschuwen voor deze beangstigende ervaring – en beter te worden in het herkennen van deze gevaren.

Maar het is ook goed om te weten dat de helft van alle patiënten met een acute hartaanval de dagen of weken ervoor waarschuwing signalen van het lichaam hadden – zonder dat ze het zelf door hadden.

ambulance

1. Vermoeidheid

vermoeidheid

We zijn allemaal wel eens moe, en dat is hartstikke normaal. Maar als je zo moe bent dat bijvoorbeeld boodschappen doen al als een marteling voelt is het tijd om op onderzoek uit te gaan.

Als toevoeging, als je snel buiten adem bent – of het gevoel hebt niet meer te kunnen ademen, moet je zo snel mogelijk naar de dokter toe om een hartfilmpje te laten maken. Als je namelijk gestresst bent en het gaat niet goed met je hart zou je een hartaanval kunnen krijgen.

Belangrijk: Ga naar de volgende pagina’s om de rest van de waarschuwingen te zien.

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!

ONTVANG EXCLUSIEVE CONTENT!

Ontvang exclusieve artikelen en e-books, alleen voor abonnees!

Scroll naar boven