Iedereen weet het. Je geliefde oma heeft altijd de beste suggesties voor wie zich onwel voelt. Je oma heeft een nieuwe oplossing uit haar oude doos die je kan helpen. Het mooiste is dat je de spullen waarschijnlijk al in huis hebt die kunnen helpen bij verkoudheid, of wanneer je last hebt van je darmen. Het advies van je oma is: Keuken tips om weerstand te bestrijden.
Kippenbouillon
Onze grootmoeders wisten dit al als algemeen bekend Kippenbouillon is een geweldig middel tegen verkoudheid en griep. Maar het kan ook helpen bij gewrichtspijn (waaronder artrose) en bij botaandoeningen (waaronder osteoporose) en ook bij huidaandoeningen (veroudering en psoriasis). Kippenbouillon gemaakt door uw grootmoeder is voedzaam en is een traditionele remedie voor de moderne tijd.

Kippenbouillon, inclusief botten en verrijkt met groenten als selderij en wortels, is een beproefd middel tegen verkoudheid. Recent onderzoek heeft aangetoond dat kippenbouillon rijk is aan ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de bovenste luchtwegen te behandelen bij een ziekte als verkoudheid. De ontsteking kan dan in ernst afnemen. Bovendien zijn macrofagen (een soort pacemannen die indringers opruimen) effectiever in het bestrijden van bacteriële en virale ziekten door bepaalde verbindingen die aanwezig zijn in de bouillon van de kip.
Warme kruidenthee met honing
Heeft u last van een pijnlijke keel? Een warme kop thee met honing verzacht de keel en helpt hoesten te voorkomen. Voeg eventueel een citroen toe voor meer vitamine C. Tips: Vitamine C is gevoelig voor warmte, zorg er daarom voor dat je de thee enigszins laat afkoelen.

Je zou dit ook kunnen proberen met gember en kaneel. Ook kun je de theelepel koude honing in je mond stoppen. Zo profiteer je toch van de antibacteriële eigenschappen die erin aanwezig zijn.
Knoflook
Knoflook behoort tot de meest gebruikte geneeskrachtige planten ter wereld, en is een van de families waartoe ook uien behoren. Het is bewezen dat knoflook in de dagelijkse keuken beschermt tegen virale en bacteriële ziekten. Als u ziek bent, kan knoflook worden gebruikt om ontstekingen te helpen verminderen. Knoflook heeft antibacteriële, antivirale en ook antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen. Knoflook kan dagelijks aan uw maaltijden worden toegevoegd.

Het wordt aanbevolen om het zonder verhitting te consumeren. Het wordt aanbevolen om 2-3 teentjes per dag te consumeren. Voordat u de knoflook in uw maaltijden verwerkt, plet u de teentjes en laat u ze 10 minuten op kamertemperatuur staan. Op het einde is er minder verlies van heilzame kwaliteiten.
Levertraan
Dit is er zeker een uit de oude doos. Het is echter nog steeds zeer relevant. Veel ouderen schrikken hiervan, want als kind kon je een theelepel van de olie uit levertraan nemen, en dat was niet het meest aantrekkelijke om te eten.

Levertraan is echter een bron van zowel vitamine A als D en beide zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem. Je kunt je voorstellen dat niet iedereen dit in huis heeft, maar mijn grootmoeder wist ervan!
Appelciderazijn
Deze tip uit de keuken voor weerstand is misschien niet de meest aantrekkelijke, maar wel nuttig. Appelciderazijn heeft antibacteriële, antivirale en antifungale (schimmelwerende) eigenschappen. Het is aangetoond dat het effectief is tegen infecties veroorzaakt door E.Coli, Staphylococcus Aureus en de schimmel Candida Albicans. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre appelciderazijn ook doeltreffend kan zijn tegen virussen.

Het is dus duidelijk dat appelciderazijn het meest wordt gebruikt om bacteriële of schimmelinfecties te behandelen, maar vanwege de krachtige antioxiderende werking wordt het veel gebruikt.
Anijsmelk
Dit is een bekend middel tegen slaapproblemen en maagpijn. Melk is slijmerig, maar als je al last hebt van slijm is het niet aan te raden. Anijs kan gebruikt worden om constipatie te verlichten en werkt verkoelend. Wie herinnert zich niet de smaak van anijsmelk van je moeder in de dagen dat je niet kon slapen? Er is nog een duidelijk verschil tussen anijszaad en steranijs. Anijsblokjes die je op de markt koopt bevatten een aanzienlijke hoeveelheid suiker.

Wil je het aroma van echte anijs extraheren, dan moet je het een paar minuten koken. Natuurlijk kunt u ook plantaardige melk gebruiken, maar alleen echte melk bevat tryptofaan, een stof die helpt om te slapen.