Hoe voorkom je een kater? Wetenschappers hebben nu het perfecte medicijn

Hoe Voorkom Je Een Kater? Wetenschappers Hebben Nu Het Perfecte Medicijn

De grootste vraag al jaren is natuurlijk, hoe voorkom je een kater? Misschien kun je daar binnenkort afscheid van nemen, want een groep wetenschappers beweert een wondermiddel te hebben gevonden.

Soms is een paar ibuprofen, paracetamol of jezelf volproppen met een vettige maaltijd niet genoeg als het gaat om de meest slopende, hoofdpijn, maagkolkende katers.

Gelukkig behoren tactische blunders nu tot het verleden, aangezien een team van wetenschappers uit China naar verluidt een probioticum heeft ontdekt die je angst voor een drankje misschien niet wegneemt, maar je wel kan helpen om uit bed te kruipen.

Hoe Voorkom Je Een Kater? Wetenschappers Hebben Nu Het Perfecte Medicijn

Hoe voorkom je een kater?

In een poging om de schadelijke effecten van alcoholconsumptie en absorptie op de lever te verminderen, creëerde de groep wetenschappers een ‘hADH1B-expressieprobioticum’ om de alcohol in het darmkanaal te helpen afbreken.

Focus op de inname van wijn – want wie houdt er niet van een groot glas rood na een dag hard werken? – de wetenschappers testten het probioticum dat ze maakten op een groep dronken muizen.

Voordat ze het probioticum testten, registreerden de wetenschappers hoe lang het duurde voordat de dronken muizen vanzelf herstelden – ‘zes tot tien uur’.

Een uur na de alcoholinname werden de muizen vervolgens in een ‘oefenrecorder’ geplaatst en elke 15 seconden gecontroleerd om te zien hoe snel ze herstelden van de effecten van de alcohol, sommige met en sommige zonder de hulp van het probioticum.

Hoe Voorkom Je Een Kater? Wetenschappers Hebben Nu Het Perfecte Medicijn

De studie legt uit: “De oprichtreflex werd gebruikt als criterium om dronkenschap vast te stellen. In het kort werd elke muis op zijn rug op de grond geplaatst met zijn buik en ledematen naar boven gericht. Als de muis zichzelf niet binnen 30 seconden kon omdraaien, werd geacht zijn normale oprichtreflex te hebben verloren.

“Het tijdstip waarop de oprichtreflex verloren ging, werd gedefinieerd als het punt van dronkenschap, en de duur tussen het eerste drankje en de dronkenschap werd genomen als de alcoholtolerantietijd.”

Uit de studie bleek dat de muizen die het probioticum hadden ingenomen, hun inspanningsvermogen na ongeveer 5,5 uur terugkregen. De muizen die het probioticum niet hadden ingenomen, deden er ongeveer 6,4 uur over.

Een kwart van de muizen die het probioticum hadden ingenomen, ‘verloor ook niet hun zelfoprichtende reflex en oefende gedurende het hele proces’, terwijl ‘alle muizen’ die het niet hadden ingenomen ‘hun bewegingsvermogen verloren na de alcoholprovocatie’.

Hoe Voorkom Je Een Kater? Wetenschappers Hebben Nu Het Perfecte Medicijn

Het probioticum verminderde niet alleen de hoeveelheid alcohol die in het lichaam werd opgenomen, maar verlengde ook de tijd dat de gastheer alcohol kon verdragen, en verkortte ook de hersteltijd ‘na acute alcoholuitdaging’.

Een lid van de studie Meng Dong, Ph.D, zei: “Wij geloven dat genetisch gemanipuleerde probiotica nieuwe ideeën zullen opleveren voor de behandeling van leverziekten.

“We zijn enthousiast over de verbetering van recombinante probiotica bij acute door alcohol veroorzaakte lever- en darmbeschadigingen.”

De studie, getiteld ‘Oral Probiotic Expressing Human Ethanol Dehydrogenase Attenuates Damage Caused by Acute Alcohol Consumption in Mice‘, is gepubliceerd in het Journal of Microbiology Spectrum.

86670cookie-checkHoe voorkom je een kater? Wetenschappers hebben nu het perfecte medicijn

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven