Wetenschappers: beter uurtje langer slapen, dan ’s ochtends vroeg op om te sporten

Wetenschappers: Beter Uurtje Langer Slapen, Dan ’S Ochtends Vroeg Op Om Te Sporten

Om 05.00 uur opstaan om te sporten klinkt voor de meesten van ons als de perfecte utopie die we nooit kunnen bereiken. Het is tenslotte niet raar om in bed te blijven en een uurtje langer te slapen in plaats van jezelf te dwingen op te staan en te gaan sporten.

Het is makkelijk om je slecht te voelen als je hoort dat al je collega’s en vrienden elke dag naar spinning, yoga of een andere activiteit gaan. Desalniettemin kun je volgens een nieuwe studie nu met een gerust hart op die snooze knop drukken, aangezien slapen beter blijkt te zijn, meldt de Thrillist.

‘S Ochtends sporten is iets dat de meeste mensen als essentieel beschouwen voor een gezond leven, vooral alle vroege vogels die er zelden voor terugdeinzen om uit te leggen hoe goed ze zich voelen en hoeveel gelukkiger ze zijn geworden sinds ze om 5.30 uur begonnen op te staan.

Terwijl, volgens de meeste onderzoeken het beter is om ’s avonds te sporten.

Langer slapen dan sporten

Na zorgvuldig 70 verschillende onderzoeken te hebben doorgenomen waarin ochtendtrainingen en avondtrainingen werden vergeleken, ontdekten onderzoekers dat het tijdstip van de dag geen grote rol speelt in de training. Als u probeert een tijd te bepalen om te sporten, is de middag de betere keuze.

Als u ’s morgens vroeg traint, loopt u het risico slapeloosheid te krijgen, wat het tegenovergestelde effect heeft in vergelijking met lichaamsbeweging.

Wetenschappers: Beter Uurtje Langer Slapen, Dan ’S Ochtends Vroeg Op Om Te Sporten

Vermindert verbranding

Elke dag wakker worden met te weinig slaap kan zowel de coördinatie als het uithoudingsvermogen aantasten, waardoor het risico op blessures aanzienlijk toeneemt. Bovendien heeft te weinig slapen invloed op de hormonen in ons lichaam, waardoor er minder calorieën worden verbrand.

Het belangrijkste van lichaamsbeweging is echter dat het je gezonder maakt, ongeacht wanneer het gebeurt, zolang het maar gebeurt. Een detail dat het vermelden waard is, is dat het goed is om elke dag op hetzelfde tijdstip te sporten, zodat het lichaam eraan went en zich daarop kan voorbereiden.

Wetenschappers: Beter Uurtje Langer Slapen, Dan ’S Ochtends Vroeg Op Om Te Sporten

85740cookie-checkWetenschappers: beter uurtje langer slapen, dan ’s ochtends vroeg op om te sporten

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven