Als je eenmaal weet wat er in frietjes van McDonald’s zit, zou je het echt never nooit meer eten.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Het is al heel lang dat voedingsdeskundigen en voedsel deskundigen het hebben over de negatieve gevolgen die junk food heeft op onze gezondheid.

Echter, mensen vinden het moeilijk om zich te ontdoen van deze nare gewoontes, en zich te voorzien van goede voeding in hun leven. Dit komt door het feit dat fast food vrij verslavend en smakelijk is, maar ook levensbedreigend, en leidt tot talloze gezondheidsproblemen.

Heel af en toe kan prima zijn, maar niet regelmatig, want dat is heel gevaarlijk.

Fast food bevat natrium, verborgen suikers, natrium en vet. Deze combinatie is gevaarlijk om te consumeren en kan ziektes zoals overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes type 2 provoceren.

Om de gezondheidsrisico’s van fast food te bewijzen, bracht Grant Imahara, de beroemde Mythbuster, een bezoek aan de McDonalds fabriek. Hij besteedde extra aandacht aan de frietjes opstelling, en controleerde het hele proces.
friesk

Wat hij vond, waren een totaal van 15 schadelijke ingrediënten in het bakproces. Sterker nog, het zijn bewezen ingrediënten die ernstige gezondheidsproblemen zoals hersenbeschadiging, auto-immuunziekten en anderen veroorzaken.

Als u geïnteresseerd bent in de feitelijke McDonald’s ingrediënten van de frietjes zijn, hier zijn ze:

Gehydrolyseerde tarwe
TBHQ
Natriumzuurpyrofosfaat
dimethylpolysiloxaan
Natuurlijke rundvlees smaak
gehydrolyseerde melk
Gehydrogeneerde sojaolie
sojaolie
Koolzaadolie
gehydrogeneerde olie
dextrose
Citroenzuur
aardappelen
Zout

In het geval je hier niet mee bekend bent, zijn we hier om je te waarschuwen over de top drie : TBHQ, dimethylpolysiloxaan en gehydrogeneerde sojaolie.

Dimethylpolysilioxane wordt meestal gebruikt in de haarproducten industrie, en komt vaak voor in Silly Putty en een aquariumtank kit. Dit bevat tal van formaldehyde, verantwoordelijk voor het veroorzaken van allergieën, hersenschade, auto-immuunziekten en uiteindelijk kanker.

Als tweede, gehydrogeneerde sojaolie behoort tot de groep van ongezonde transvetten, waarvan bekend is dat het een grote bedreiging vormt voor de gezondheid van de mens. Twee studies uitgevoerd in de Verenigde Staten verklaarden dat 100 000 sterfgevallen in de Verenigde Staten zouden kunnen worden voorkomen als deze verbinding werd geëlimineerd uit het dagelijkse menu.

Dan is er de TBHQ, kort voor tertiaire butylhydroquionone. Deze samenstelling wordt toegevoegd in talrijke levensmiddelen om bederf te voorkomen. Schokkend is het dat TBHQ regelmatig wordt gebruikt bij de productie van parfums en biodiesel.

Het maakt je hele etensregime een heroverweging waard, nietwaar? bekijk de video hieronder om te zien hoe de frietjes gemaakt worden.

https://youtu.be/ACghoxdIb2E

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Scroll naar boven