Na een simpele vaccinatie is haar hele leven verwoest

Na Een Simpele Vaccinatie Is Haar Hele Leven Verwoest

UITSTRIJKJE

Wat bleek? De volgende keer was het gestegen naar PAP 3a. “Er was sprake van groei. Nu was behandeling nodig, dus kreeg ik een lisexcisie. De gynaecoloog verwijdert dan een laagje van de baarmoederhals waar de onrustige cellen zijn gevonden.” Helaas kreeg Bo een half jaar later opnieuw slecht nieuws na het uitstrijkje. “Elke keer ging het weer omhoog. Nu had ik PAP 3b met CIN3.”

Na Een Simpele Vaccinatie Is Haar Hele Leven Verwoest

‘Als je bij mij komt, ben je al te laat’ Gynaecoloog beantwoordt jullie vragen over de HPV-vaccinatie: ‘Als je bij mij komt, ben je al te laat’ Opnieuw verwijderde de arts het transformatiegebied. “De vorige keer was het uitsnijden niet voldoende, dus kreeg ik de HPV-vaccinatie. In 90 procent van de gevallen zien ze dan dat het wegblijft. De behandeling zou ervoor zorgen dat ik weer PAP1 zou hebben.”

HPV Helaas werkte de behandeling niet. “Ze belde en zei dat het nog steeds PAP 3b was. We baalden hier ontzettend van. Mijn gynaecoloog is zelf gespecialiseerd in HPV en ziet maar een heel klein percentage waar het zo hardnekkig blijft zitten.”

Vervolgens kreeg Bo het advies om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Ze zei: ‘Denk goed na of je nog een kinderwens hebt. Ik adviseer je om je baarmoeder te laten verwijderen.’ Dat schrok me enorm af. Het is een rigoureuze stap. Voor mij draagt het echt bij aan vrouwelijkheid, het idee dat je vruchtbaar bent en een kindje kunt krijgen. Alleen al de fantasie om samen nog een kind te krijgen is leuk. Dat zou worden weggenomen door een medisch probleem. Dat is schrikken”, vertelt Bo.

Ze gaat naar het ziekenhuis om de volgende stappen te bespreken. “Ik hoorde over conisatie. De gynaecoloog snijdt een kegelvormig stukje van de baarmoederhals weg met een mesje. Dat lijkt me op de een of andere manier prettig om te proberen. Als het dan nog steeds niet weg is, hoeveel waarschuwingen wil je dan hebben?”

Het voelt dubbel, vertelt de Echte Gooische Moeder. “Aan de andere kant denk ik: veel mensen krijgen baarmoederhalskanker en hebben niet eens de keuze om hun baarmoeder te laten verwijderen, dus waarom zou ik nog twijfelen? Het belangrijkste is dat het geen kanker wordt. Ik moet blij zijn dat ik deze waarschuwing krijg, voor veel mensen is het te laat geweest.”

Het verhaal gaat verder, bekijk de volgende pagina via de buttons hieronder.

95800cookie-checkNa een simpele vaccinatie is haar hele leven verwoest

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven