Na een simpele vaccinatie is haar hele leven verwoest

Na Een Simpele Vaccinatie Is Haar Hele Leven Verwoest

Mondkanker door HPV: ‘De arts zei dat ik maar moest nadenken over mijn begrafenis’

Bo’s gynaecoloog heeft een biopt van haar baarmoeder genomen om te zien hoe het nu gaat. Volgende week krijgt Bo de uitslag. “Ze blijft erbij dat ik mijn baarmoeder moet laten verwijderen. Ze zei: ‘Nu gaat het alleen nog om je baarmoeder. De volgende stap is PAP 4, in de meeste gevallen zien we dan al dat het kanker is. Het verwijderen van alleen je baarmoeder is dan niet voldoende, er moet meer worden verwijderd. Dat wil je niet, het is een zware operatie’.”

Na Een Simpele Vaccinatie Is Haar Hele Leven Verwoest

Ze vervolgt: “Mijn man was erbij en zei: ‘Waar zijn we mee bezig? Denken we er niet te lichtzinnig over?’ We wachten nu af wat het biopt laat zien, daarna overwegen we mogelijk conisatie. We moeten nog goed nadenken of we meteen voor de rigoureuze operatie gaan. Het is even afwachten.”

‘De uitnodiging voor het uitstrijkje kwam twee jaar te laat’ Jullie reageerden massaal op ons HPV-dossier: ‘De uitnodiging voor het uitstrijkje kwam twee jaar te laat’. Tot nu toe heeft Bo geen fysieke klachten. “Dat maakt het verraderlijk en beangstigend. Waarom kunnen ze niet met het blote oog zien dat er afwijkende cellen zijn? Groeit het niet snel uit tot iets ernstigs dat je niet merkt?” Ondanks de onzekerheden blijft Bo positief. “Ik ben een nuchtere persoon. Sommige mensen krijgen meteen PAP4 of PAP5. Dát is pas erg.”

VACCINATIE

Met de petitie doen we een oproep: verhoog de leeftijdsgrens voor het HPV-vaccin of het uitstrijkje. Bo vindt het van groot belang dat hier aandacht aan wordt besteed. “Ik hoor weleens van vriendinnen dat ze al jaren geen uitstrijkje hebben laten doen. Dat is zo eigenwijs. Mensen zijn er bang voor en je moet je benen spreiden. Maar kom op, het is zo belangrijk.”

Na Een Simpele Vaccinatie Is Haar Hele Leven Verwoest

Voor mensen die twijfelen over het nemen van het HPV-vaccin en het laten doen van uitstrijkjes, heeft Bo een boodschap. “Die twijfel zou er niet moeten zijn. Het is een kans om antilichamen aan te maken, en hoe eigenwijs is het om dat niet te doen? Het is echt een sluipmoordenaar. Het kan iets zijn wat je zelf niet opmerkt als je het niet controleert of laat onderzoeken. Het lijkt iets kleins, maar heeft enorme gevolgen. En nu moet ik geopereerd worden. Had ik maar eerder het vaccin gehad. Ik wou dat ik het had gekregen.”

Deel dit bericht en informeer andere vrouwen over de gevaren van HPV en de vaccinatie hiertegen!

95800cookie-checkNa een simpele vaccinatie is haar hele leven verwoest

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven