Nieuw onderzoek toont aan dat het drinken van koffie ervoor kan zorgen dat je langer zult leven

Wil jij langer leven? Drink dan koffie! Dat is de claim die Spaanse onderzoekers maken gebaseerd op een nieuw onderzoek dat ze hebben uitgevoerd. De onderzoekers hebben de gezondheid en sterfte van bijna 20.000 mensen in Spanje sinds 1999 geanalyseerd in een onderzoeksproject. Het resultaat werd bij het jaarlijkse European Congress of Orthodontics (ESC) gepresenteerd, …

Nieuw onderzoek toont aan dat het drinken van koffie ervoor kan zorgen dat je langer zult leven Lees verder »

Wil jij langer leven? Drink dan koffie!

Dat is de claim die Spaanse onderzoekers maken gebaseerd op een nieuw onderzoek dat ze hebben uitgevoerd.

De onderzoekers hebben de gezondheid en sterfte van bijna 20.000 mensen in Spanje sinds 1999 geanalyseerd in een onderzoeksproject.

Het resultaat werd bij het jaarlijkse European Congress of Orthodontics (ESC) gepresenteerd, zo schrijft Science Daily.

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat koffie in het overgrote deel van de wereld het populairste drankje is. En ik moet bekennen, dat ik, net als vele anderen ook verslaafd ben aan koffie.

Wat eigenlijk helemaal niet zo slecht is volgens dit onderzoek.

Mensen die vier kopjes koffie per dag dronken hadden 64 procent minder kans om op plotseling dood te gaan, in vergelijking tot mensen die helemaal geen koffie drinken.

De onderzoekers van deze studie hebben ook met factoren rekening gehouden zoals, geslacht, leeftijd en het voedingspatroon van de deelnemers, zo schrijft Science Daily.

De conclusie? Koffie kan een belangrijk onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, helemaal voor mensen ouder dan 45.

Het feit dat de consumptie van koffie vele voordelen heeft en het risico op bepaalde ziekten kan verlagen is niks nieuws. Dit hebben we in één van onze eerdere artikelen ook besproken, maar dit grootschalige en belangrijke onderzoek ondersteund dit feit.

Één van de redenen waarom koffie wonderen voor onze gezondheid zou verrichten is de caffeine die het bevat. Caffeine bevorderd het metabolisme en reduceert het risico op type 2 diabetes en dementie-gerelateerde ziekten zoals alzheimer.

Er wordt ook gezegd dat de consumptie van koffie ons kan beschermen tegen verschillende leverziekten en huidkanker.

15585

ONTVANG DE NIEUWSTE & BESTE TIPS ALS EERSTE!

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
15585

GRATIS DE NIEUWSTE & BESTE TIPS! 

Krijg de beste Tips, Tricks & Life Hacks direct in je mail!

15856
Scroll naar boven