Onderzoek bevestigt: zoveel kopjes koffie per dag is veilig voor je hart

Onderzoek Bevestigt: Zoveel Kopjes Koffie Per Dag Is Veilig Voor Je Hart

Weinig dingen zijn zo lekker als het eerste kopje koffie in de vroege ochtend. Het is stomend heet en ruikt heerlijk. Het is tijd om een nieuwe dag onder ogen te zien, en wat is er beter dan een kopje vloeibaar zwart goud om je te helpen beginnen.

Maar hoeveel kopjes koffie per dag is veilig voor je hart?

Volgens een nieuwe studie kun je tot 25 kopjes per dag drinken zonder het risico te lopen op een hartaanval, meldt de site CNN.

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de invloed van koffie op ons. De meesten van ons zijn het erover eens dat koffie je opbeurt en je ’s ochtends een duwtje in de rug geeft als je moe bent. Iets anders waar de meeste mensen het over eens zijn, is dat te veel koffie niet goed is voor het lichaam – tot nu toe.

Zoveel kopjes koffie per dag

Een studie uitgevoerd aan de Queen Mary University in Londen toonde aan dat je elke dag liters koffie kunt drinken zonder risico voor je gezondheid.

De studie omvatte meer dan 8.000 deelnemers, die onderzoekers verdeelden in drie groepen, afhankelijk van hoeveel koffie ze dagelijks consumeerden.

De eerste groep bevatte mensen die zeiden dat ze elke dag een kopje of minder dronken, de tweede groep beweerde dat ze tussen de één en drie kopjes per dag consumeerden, terwijl de derde groep zei dat ze meer dan drie kopjes per dag dronken, en sommigen beweerden dat ze dronken tot 25 kopjes koffie per dag.

Onderzoek Bevestigt: Zoveel Kopjes Koffie Per Dag Is Veilig Voor Je Hart

“Heeft geen invloed op bloedvaten”

Eerder waren we bang dat te veel koffie problemen voor de bloedvaten kan veroorzaken en uiteindelijk tot een hartaanval kan leiden, maar volgens Kenneth Fung, die de studie leidde, is er geen verband.

“Wat we ontdekten was dat het drinken van meer dan drie koppen koffie per dag de stijfheid van de bloedvaten niet significant verhoogde in vergelijking met mensen die één kopje of minder per dag drinken. De belangrijkste boodschap die mensen hieruit moeten halen, is dat koffie kan worden genoten als onderdeel van een gezonde levensstijl”, vertelde Kenneth Fung aan CNN.

Wat een droom voor ons Amerikanen, de wereldkampioenen koffiedrinken!

Druk nu op die DEEL-knop zodat je vrienden deze belangrijke informatie ook kunnen lezen!

85540cookie-checkOnderzoek bevestigt: zoveel kopjes koffie per dag is veilig voor je hart

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven