Wetenschappers: deze snack is gezonder dan meeste groenten en fruit

Wetenschappers: Deze Snack Is Gezonder Dan Meeste Groenten En Fruit

Meeste mensen denken dat groente en fruit het gezondste is wat je kunt eten. Maar deze snack is gezonder dan meeste groenten en fruit.

Voel je een golf van spijt nadat je in je eentje een hele zak popcorn hebt leeggegeten? Nou, tijd om daarmee te stoppen – een recent onderzoek toont aan dat de populaire filmsnack net zo gezond is als sommige groenten en fruit, schrijft CBS News.

Het is echter essentieel om niet te veel zout en boter toe te voegen als je wilt dat je popcorn gezond blijft!

Velen van ons schamen zich waarschijnlijk een beetje als we in de bioscoop een hele zak popcorn leegsnaaien. Maar misschien hoeft dat niet: wetenschappers hebben ontdekt dat de heerlijke snack in sommige gevallen fruit en groenten kan vervangen.

Snack gezonder dan groenten en fruit

Alles begon aan de Universiteit van Scranton, Pennsylvania, waar onderzoekers hun weg vonden naar een verrukkelijke ontdekking – althans voor liefhebbers van popcorn.

Ze bestudeerden de populaire bioscoopsnack zorgvuldig en kwamen tot de conclusie dat er veel nuttige stoffen in zitten, meldt ACS.

Wetenschappers: Deze Snack Is Gezonder Dan Meeste Groenten En Fruit

Een portie popcorn kan bijdragen aan maar liefst 70% van de aanbevolen dagelijkse inname van volkoren granen, schreef het tijdschrift Allas.

De maiskorrels zitten boordevol gezonde antioxidanten. Polyfenol helpt onder meer het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen – en onderzoekers brachten de stof eerder in verband met kankerpreventie.

Wetenschappers: Deze Snack Is Gezonder Dan Meeste Groenten En Fruit

Wanneer polyfenol zich echter vermengt met water, verdwijnen de meeste eigenschappen van de antioxidant – en aangezien popcorn slechts 4 procent water bevat, is het daarom een van de beste bronnen van dit superingrediënt, legden de onderzoekers uit.

Het meeste zit in de Kernel

Veel groenten en fruit bevatten ook deze nuttige antioxidanten, maar ook veel water. Helaas leidt dit ertoe dat ze minder heilzaam zijn nadat de micronutriënten in zo’n mate zijn “verdund”.

Helaas zit het meest waardevolle deel van popcorn in de pit. Je weet wel, het deel dat graag tussen je tanden blijft steken. Daar vinden we vooral de hoogste concentratie vezels en antioxidanten, meldt CBS.

Wetenschappers: Deze Snack Is Gezonder Dan Meeste Groenten En Fruit

Wil je profiteren van de positieve effecten van de popcorn, gebruik dan niet te veel boter of zout. Eet het liefst zo natuurlijk mogelijk nadat je het zelf op het fornuis hebt gemaakt. Magnetronpopcorn bevat veel schadelijke toevoegingen.

88790cookie-checkWetenschappers: deze snack is gezonder dan meeste groenten en fruit

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven