Wetenschap: populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

Wetenschap: Populair Drankje Helpt Bij Afvallen Voor De Zomer

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Velen van ons, mensen met een uitgesproken smaak, vinden het heerlijk om minstens één keer per dag een ijskoud glas gin-tonic te drinken.

Natuurlijk, niet te veel, met mate drinken is het belangrijkste – alleen dan kun je de geweldige smaak van een goed gemengde G&T waarderen en ervan genieten zonder de problemen die gepaard gaan met alcoholverslaving.

Maar wist je dat gin-tonic niet alleen lekker is, maar ook helpt om af te vallen? Nou, dat blijkt uit een Letse studie.

Onderzoekers van de Sigulda Universiteit in Letland. In 2017 werd geconcludeerd dat gin het vermogen van je lichaam om calorieën te verbranden gedurende een uur na het drinken ervan vergroot, schrijft de site IFL Science. Het rapport wijst erop dat de drank is gemaakt van jeneverbessen die rijk zijn aan antioxidanten, die je metabolisme versnellen.

Een caloriearm drankje

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Food & Nature, bestudeerde muizen die regelmatige doses van de drank kregen – wat volgens de site Deccan Chronicle een toename van 17% in hun metabolisme veroorzaakte.

Wetenschap: Populair Drankje Helpt Bij Afvallen Voor De Zomer

Gin is ook een van de caloriearmste alcoholische dranken op de markt en een gewone “shot” bevat meestal slechts 97 calorieën.

De onderzoekers beweren dat ze na het onderzoek concludeerden dat gin een “afterburn”-effect veroorzaakt.

“Consumptie van gin resulteerde in een duidelijke toename van de stofwisseling, wat aangeeft dat de geest een afslankend effect kan hebben op het lichaam”, zegt Thisa Lye, de persoon die de studie leidt, volgens Deccan Chronicle.

Wetenschap: Populair Drankje Helpt Bij Afvallen Voor De Zomer

Drink met mate

Ook schrijven ze dat jeneverbessen – het belangrijke hoofdingrediënt – meerdere gezondheidsvoordelen hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een opgeblazen maag te verlichten en ook om de spijsvertering te bevorderen. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Diabetes Nursing in 2008, bleek ook dat gin de beste of veiligste drank is voor diabetici.

Wetenschap: Populair Drankje Helpt Bij Afvallen Voor De Zomer

Gin is dus niet alleen een smakelijke, caloriearme drank, maar kan ook onze spijsvertering en stofwisseling verbeteren. Over goed nieuws gesproken!

We kunnen er echter niet genoeg op wijzen, drink verantwoord!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

82930cookie-checkWetenschap: populair drankje helpt bij afvallen voor de zomer

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven