Wetenschap bevestigt: wijn drinken met je vriendinnen zorgt ervoor dat je langer leeft

Wetenschap Bevestigt: Wijn Drinken Met Je Vriendinnen Zorgt Ervoor Dat Je Langer Leeft

Wanneer waren jij en je vriendinnen voor het laatst samen om een wijntje te drinken en bij te praten? Misschien is het tijd om een avond vrij te maken in je drukke agenda.

Een nieuwe studie toont aan dat wijnproeverijen met je vriendinnen je leven kunnen verlengen, volgens de site New Idea Food.

Onderzoekers voerden het onderzoek uit aan de Universiteit van Oxford en de resultaten tonen aan dat het goed is voor je gezondheid om minstens twee keer per week af te spreken met vrienden, omdat het je leven kan verlengen.

Wijn drinken met je vriendinnen

De studie toonde aan dat sociale interactie niet alleen sommige psychische stoornissen voorkomt, maar ook helpt bij je fysieke gezondheid. Mensen die vaak contact hadden met hun vrienden waren gezonder en herstelden sneller van blessures dan degenen die dat niet deden.

“De sleutel tot het onderhouden van sterke vriendschappen is om twee keer per week af te spreken en dingen te doen met de vier mensen die het dichtst bij je staan”, legt Dr. Robin Dunbar uit aan de Huffington Post.

Beter omgaan met stress

De studie toonde aan dat vrouwen, die regelmatig met vrienden genieten van een paar glazen wijn, gemakkelijker met stress om kunnen gaan.

Dit komt omdat het lichaam de stof oxytocine afscheidt als we met onze vrienden omgaan, wat ons een goed gevoel geeft. Oxytocine verlaagt ook de stressniveaus van het lichaam, waardoor het een win-winsituatie wordt – hechtere vrienden en minder stress!

“Dit is ook van toepassing op mannen, banden kunnen worden gevormd door een reeks activiteiten, van teamsporten tot mannelijk geklets – of gewoon een pint drinken met je vrienden op een vrijdagavond”, zei Robin Dunbar tegen de Huffington Post.

Wetenschap Bevestigt: Wijn Drinken Met Je Vriendinnen Zorgt Ervoor Dat Je Langer Leeft

Geweldig nieuws! – nu is het tijd om direct een wijnavond te plannen!

85680cookie-checkWetenschap bevestigt: wijn drinken met je vriendinnen zorgt ervoor dat je langer leeft

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven