Inktvlekken verwijderen? Hier zijn 3 handige tips

Inktvlekken Verwijderen? Hier Zijn 3 Handige Tips

Een duur schoonmaakmiddel nodig om een inktvlek te kunnen verwijderen? Nee, hoor! Er zijn zat andere manieren om inktvlekken te verwijderen.

We hebben drie handige tips voor je om snel en goedkoop inktvlekken te verwijderen uit bijvoorbeeld kleding of een stoffen bank.

1 – Haarspray

Inktvlekken Verwijderen? Hier Zijn 3 Handige Tips

Leg het kledingstuk plat neer met een schone doek eronder. Spray de haarspray op de inktvlek en de vlek trekt langzaam weg, waarna u het kledingstuk kunt wassen. Gebruik hierbij wel een haarspray op basis van alcohol. En test dit altijd ook eerst op een onopvallend plekje, zodat u zeker weet dat de spray niet nog meer vlekken in uw kleding veroorzaakt.

2 – Afwasmiddel met glycerine

Inktvlekken Verwijderen? Hier Zijn 3 Handige Tips

Meng afwasmiddel met glycerine en dompel vervolgens een witte doek in dit mengsel. Dep hiermee eerst de voorkant van de stof waar de vlek zit en wanneer er geen inkt meer uit de stof komt kunt u de andere kant van de stof behandelen.

3 – Zuiveringszout

Inktvlekken Verwijderen? Hier Zijn 3 Handige Tips

Ook zuiveringszout kan een optie zijn om inkt te verwijderen. Maak een mengsel met zuiveringszout en water en gebruik een wattenbolletje om het mengsel op de inktvlek aan te brengen. Laat dit even intrekken en vervolgens kunt u dit voorzichtig wegvegen. Was daarna het kledingstuk zoals gebruikelijk.

86020cookie-checkInktvlekken verwijderen? Hier zijn 3 handige tips

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven