Onderzoek: intelligente mensen hebben deze persoonlijkheidstrekken

Onderzoek: Intelligente Mensen Hebben Deze Persoonlijkheidstrekken

Voor velen van ons is het vanzelfsprekend dat je de boel netjes en opgeruimd houdt. Maar net zo veel mensen denken dat dingen organiseren en gestructureerd makkelijker gezegd dan gedaan is.

Aan deze kenmerken herken je intelligente mensen

Onderzoek: Intelligente Mensen Hebben Deze Persoonlijkheidstrekken

Maar nu kunnen alle rommelige mensen gemakkelijk ademen – het blijkt dat ongeorganiseerd zijn een teken is van hoge intelligentie, volgens een nieuwe studie.

Bij veel mensen thuis is alles netjes en opgeruimd, ligt de kleding netjes opgevouwen in de kast, zorgvuldig gesorteerd op kleur.

Creatieve

Maar bij andere mensen thuis hangen overhemden lukraak op de rugleuning van stoelen en verzamelt zich stof onder de bank. We zijn allemaal anders, en God zij dank daarvoor. Maar volgens een nieuwe studie hangt hoe gestructureerd en georganiseerd je bent samen met je intelligentie.

Uit het onderzoek bleek dat rommelige mensen een hoger IQ hebben dan mensen die dingen netjes en georganiseerd houden.

Psychologisch wetenschapper Kathleen Vohs zegt: “Wanordelijke omgevingen lijken te inspireren om los te komen van tradities, wat nieuwe inzichten kan opleveren. Ordelijke omgevingen daarentegen moedigen conventie en veilig spelen aan.”

Onderzoek: Intelligente Mensen Hebben Deze Persoonlijkheidstrekken

Nachtbrakers zijn intelligenter

Onderzoek: Intelligente Mensen Hebben Deze Persoonlijkheidstrekken

De studie concludeerde ook dat mensen die graag laat opblijven ook een hoger IQ hebben en degenen die liever eerder naar bed gaan.

Niet alleen dat, maar uit dezelfde studie bleek ook dat mensen die veel vloeken slimmer zijn dan degenen die dat niet doen. Je hoort vaak de bewering dat mensen die vloeken een “beperkte woordenschat” hebben.

Maar als je erover nadenkt, zijn degenen die geen scheldwoorden gebruiken degenen die hun eigen vocabulaire beperken, omdat ze opzettelijk minder woorden gebruiken dan anderen.

Daaruit bleek dat mensen die binnen een minuut de meeste scheldwoorden konden noemen, ook hoger scoren op IQ-testen. De studie concludeert dat een rijk vocabulaire van scheldwoorden een teken is van retorische kracht.

Dus de volgende keer dat iemand klaagt dat je rommelig bent of veel vloekt, troost je dan met de gedachte dat je waarschijnlijk slimmer bent dan de meeste anderen! Deel dit artikel om je rommelige vrienden over dit geweldige nieuws te vertellen!

81920cookie-checkOnderzoek: intelligente mensen hebben deze persoonlijkheidstrekken

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven