Dit is waarom je altijd poedelnaakt moet slapen – je zult versteld staan wat dit met je lichaam doet

Naakt slapen voelt niet alleen heel bevrijdend, maar het blijkt ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn.

Als jij iemand bent die liever met kleding aan slaapt – dan kan het zo zijn dat je van gedachten gaat veranderen na het lezen van dit artikel.

Er zijn verschillende factoren die een goede nachtrust bepalen. Één van deze factoren heeft te maken met wat we dragen als we slapen – er wordt zelfs gezegd dat dit de belangrijkste factor van allemaal is. Hier zijn 5 redenen waarom je altijd naakt zou moeten slapen:

1. Je lichaamstemperatuur wordt gereguleerd

Ons lichaam is gewend om de hele dag aangekleed te zijn, tenzij je een nudist bent natuurlijk. Daarom als je met je pyjama aan gaat slapen, kan het wel even duren voordat je lichaam zich heeft aangepast aan de warmte. Daarom komt het ook niet als een verrassing dat veel mensen ’s nachts wakker zwetend wakker worden of het ijskoud hebben als de deken van je afvalt. Als je helemaal naakt slaapt, blijft je lichaamstemperatuur zowel overdag als ’s nachts bijna hetzelfde – dit is veel natuurlijker en gezonder.

2. Het houdt de hormoonhuishouding in balans

Een gebalanceerd niveau van het hormoon melatonine zorgt voor een goede nachtrust. Als je naakt slaapt – worden deze hormonen natuurlijk afgegeven.

3. Je romantische relatie zou zich verder kunnen ontwikkelen

fysiek contact en affectie zorgen ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt, die weer positive en blije emoties met zich meebrengt. Hoe minder kleding je aan hebt, hoe meer deze hormonen een rol gaan spelen – Daarom kan naakt slapen de band tussen jou en je partner versterken.

4. Het is relaxt

Voel je jezelf soms gestrest? Dan moet je echt naakt gaan slapen. Cortisol is een stres hormoon die in verhoogde niveaus voorkomt als het te warm is. Naakt slapen geeft mensen ook een gevoel van vrijheid die mensen kan kalmeren.

5. Je zult je beter voelen

Het is bewezen dat naakt slapen beter voor de bloedcirculatie is, dan het slapen met kleding aan. Dit betekent dat je dieper zult slapen zonder kleding aan en je meer uitgerust zal zijn.

https://youtu.be/Pz9iJpQ9xWk

Scroll naar boven