Je lichaam waarschuwt al snel voor een magnesiumtekort – Dit is het geheim wat maar weinig mensen weten!

Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het beïnvloedt meer dan 300 enzymen, het helpt cellen, spieren en zenuw functies. Verder helpt het bij het reguleren van de bloeddruk en helpt het bij het metabolisme van eiwitten en calcium. Het is erg belangrijk dat je voor de optimale prestatie van deze vitale functies, genoeg van deze essentiële mineralen binnen krijgt.

Een magnesiumtekort in het lichaam komt relatief vaak voor, en kan leiden tot vele ziekten. Hieronder staan de 13 symptomen van een magnesiumtekort in het lichaam beschreven.

Waarom is het zo moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen?

Voorheen was het veel makkelijker om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen te krijgen.

Volgens Rune Eliasson, een expert in fysiologie, zijn de minerale niveaus in de afgelopen jaren drastisch gedaald als gevolg van de industriële landbouw.

Hij claimt onder andere dat in de VS de voedingswaarde van appels in de afgelopen 80 jaar gedaald is met maar liefst 82 procent!

Een andere oorzaak van het magnesiumtekort is het feit dat in de afgelopen jaren het voedingspatroon van vele mensen verandert is. Mensen vandaag de dag eten zelden bonen, zaden, vis, noten en groene bladgroenten, wat allemaal soorten voedsel zijn die een hoog magnesium gehalte hebben.

13 tekenen dat je een magnesiumtekort hebt.

1. Spierkrampen.
Als je vaak last hebt van spierkrampen, en dan met name in je kuiten. Dan kan het een waarschuwing van je lichaam zijn dat je een magnesiumtekort hebt.

Probeer een beetje magnesium in je systeem te krijgen voordat je gaat slapen. Dit kan wonderen verrichten voor je nachtrust en je spieren.

2. Astma.
Onderzoek toont aan dat de ademhaling verbeterd kan worden, wanneer de magnesium niveaus in het bloed verhoogd worden.

Het zeer gerespecteerde medische tijdschrift “The Lancet”, heeft een onderzoek gepubliceerd die een sterke correlatie tussen een verhoogde inname van magnesium en verminderde astma symptomen aantoonde.

Wil je dit artikel verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

Scroll naar boven