Hij giet een vreemd mengsel door een pasta zeef heen. Wat hij ervan maakt? GEWELDIG!

KRIJT-JPG-1

Soms heb je maar een klein ideetje nodig om iets groots waar te kunnen maken. Soms begint dat kleine idee met oude gebruikte krijtjes om mee te kleuren. Zijn geniale idee kwam op een dag toen hij in een restaurant zat waar ze oude gebruikte krijtjes weggooiden zonder er ook maar iets mee te doen.

Hij wist in zijn hart dat er een betere oplossing voor moest zijn, dus begon hij met het verzamelen van al die oude krijtjes. Hij besloot om ze vervolgens helemaal om te laten smelten om er vervolgens iets geweldigs mee te doen!

KRIJT

“Het was zo ongelooflijk zonde om te zien hoe al deze bruikbare krijtjes voor mijn neus weg werden gegooid,” aldus Ware. “Op dat moment kreeg ik een ingeving, er MOEST iets zijn waar ik ze voor kon gebruiken, al was het puur om te recyclen.”

Hij startte het programma “Grayon Initiative op, een initiatief met inmiddels honderden vrijwilligers die de krijtjes overal vandaan weten te halen. Nadat hij de krijtjes op kleur heeft omgesmolten, maakt hij er vervolgens nieuwe van om deze uit te delen aan zieke kinderen in verschillende ziekenhuizen door het hele land, gratis. Sinds de start van zijn initiatief komen er wekelijks tientallen kilo’s van oude gebruikte krijtjes van restaurants en scholen binnen. De rest gebeurt allemaal in zijn eigen keuken.

Neem hieronder een kijkje hoe het precies in zijn werk gaat.

https://youtu.be/dS779KmRw5A

Scroll naar boven