Ze legt een zeepje onder haar overtrek voor het slapen gaan de reden dit is geniaal

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

De meeste van ons weten hoe het is om geblesseerd te zijn, op welke manier dan ook. Met kleine blessures gaat de pijn in veel gevallen vanzelf over.

Echter, krampen zijn weer een totaal ander verhaal.

Ze komen op de momenten dat je het het minst verwacht. En als het gebeurd lijk je er niets aan te kunnen doen. Persoonlijk vind ik de vervelendste krampen die komen vlak voordat je probeert in slaap te vallen.

Gelukkig zijn deze krampen over het algemeen onschuldig, en zijn niet schadelijk voor onze spieren. Maar toch kan het ervaren worden als een erg vervelend en pijnlijk gevoel.

Onlangs stuitte ik op een paar tips die claimen krampen te kunnen verhelpen. Deel deze tips met je vrienden en familie zodat ze deze tips kunnen uitproberen, en hopelijk krampvrij door het leven kunnen!

Waardoor ontstaat kram?

Reden 1: Uitdroging.

Zeepje2

Een gebrek aan vocht heeft invloed op onze bloedcirculatie, waardoor uitdroging door te weinig vocht kan zorgen voor krampen. Het vocht wat in het lichaam aanwezig is wordt eerst gebruikt om de meest belangrijke organen in het lichaam te voorzien van vocht. Drink daarom ten alle tijden genoeg water over de dag!

Reden 2: Je hebt het koud.

Zeepje3

Velen van ons vinden het lekker om in een koele slaapkamer te slapen. Maar zorg ervoor dat het niet te koel word, en onthoudt dat je benen altijd een extra dekentje hebben! Waarom kou kramp veroorzaakt is niet helemaal duidelijk, maar het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het samentrekken van de spieren bij een te lage temperatuur.

Reden 3: Te weinig beweging.

Zeepje4

Als je voor je werk een hele dag moet staan is dat over het algemeen al beweging genoeg. Het verschil is dat je je nogal stijfjes kan voelen aan het einde van de dag. Het tillen van zware spullen kan krampen doen laten opwaaien, zeker als je hele dagen moet staan, zoals in winkels bijvoorbeeld.

Reden 4: Training.

Zeepje5

Dit zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen voor sommigen. Maar te veel belasting op je spieren kan natuurlijk ook zorgen voor kramp. Trainingen zijn goed omdat je je spieren verder ontwikkeld, en dus op lange termijn minder gevoelig raakt voor krampen.

Hoe kan je het voorkomen?

Truc 1: Slaap met een stukje zeep in bed.

Zeepje6

Klinkt misschien vreemd, maar er zijn mensen die beweren dat krampen als sneeuw voor de zon verdwijnen als ze met een stuk zeep in bed slapen. Ook mensen die al jarenlang last hadden hiervan. Vraag me niet waarom, maar het is het proberen waard, toch?

Truc 2: Neem een lekkere warme douche.

Zeepje7

Warm water ontspant de spieren. Een hete douche vlak voor het slapen gaan kan de perfecte remedie zijn om een nacht krampvrij door te komen. Een warm bad kan in dit geval ook, of een massage! (moet je natuurlijk wel iemand hebben die een goede massage kan geven.)

Truc 3: Het drinken van augurksap.

Zeepje8

Geen sportdrankje of ander drankje bij de hand? Probeer wat vocht van een augurk. Dit sap bevat precies de stoffen om je nacht krampvrij door te komen.

Truc 4: Eet een banaantje.

Zeepje9

Na een heftige training is het altijd goed om een banaantje te eten. Bananen bevatten allerlei mineralen en vitamines die de kramp met beiden handen aanpakken. Alhoewel een banaan eten niet perse een directe oplossing is, kan het nooit kwaad om het te proberen!

Eet gedroogde abrikoos.

Zeepje10

Gedroogde abrikozen bevatten veel kalium, wat kan bijdragen tot het verminderen van spierspasmen, ook hebben ze een heleboel mensen geholpen die problemen hadden met nachtelijke krampen. Probeer eens 2 gedroogde abrikozen te eten voor een maand lang.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

3170cookie-checkZe legt een zeepje onder haar overtrek voor het slapen gaan de reden dit is geniaal

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven