Deze timmerman bouwt in 20 jaar een enorme ark – Hoe het er van binnen uitziet had je nooit voor mogelijk gehouden!

Of je nou wel of niet christelijk bent, één ding is zeker, je moet Johan Huiber’s toewijding aan zijn ark wel bewonderen.

De Nederlandse aannemer is opgegroeid in Noord-Holland, wat omgeven wordt door wateren – en zijn fascinatie voor de oceaan gaat helemaal terug tot aan zijn kindertijd.

Op 24 jarige leeftijd keerde Johan zich tot god, en 9 jaar later, droomde hij dat een verschrikkelijke overstroming door heel Nederland, het hele land weg zou vagen.

Johan, die timmerman van beroep is, zag dit als een teken om een boot te bouwen, met in zijn achterhoofd de ark van Noah.

Het resultaat? Geweldig…

Het idee om deze ark te bouwen begon allemaal in 1992. Dat was het moment dat deze timmerman begon met onderzoek te doen naar de ark van Noah, met als doel zelf op een dag er één te bouwen. Hij las de bijbel, referentieboeken en keek veel films – Dat allemaal zodat hij een replica kon bouwen van de ark van Noah.

Johans’s eerste versie van de ark werd gebouwd tussen 2005-2007, bij de poort van Schagen, was 70 meter lang en kostte 1 miljoen euro om te maken. Johan vaarde 3,5 jaar lang met zijn ark door heel Nederland.

Maar dat was niet de enige ark die hij heeft gebouwd…

In 2012 beëindigde hij een groter project genaamd Johan’s Ark!

Wil je dit artikel verder lezen en nog meer prachtige fotos zien? Klik dan op volgende pagina!

Scroll naar boven