Architect bouwt een oude cement fabriek om tot zijn droomhuis – Het interieur zal je werkelijk waar versteld doen staan!

Toen Ricardo Bofill een vervallen cementfabriek zag in 1973, zag hij meteen een wereld van mogelijkheden. La Fabrica werd zo geboren, en bijna 45 jaar later, is het pand volledig omgetoverd tot een spectaculair en uniek huis.

De fabriek, gelegen net buiten Barcelona, was een WWI-tijdperk machine die erg veel vervuiling uitstoot, en gesloten was. Toen Ricardo Bofill en zijn team de fabriek kochten, kwamen ze erachter dat er nog veel reparaties gedaan moesten worden. Na jaren van gedeeltelijke deconstructie, was de vastberaden architect overgegaan op de vegetatie van de buitenkant van het pand. Verder maakte hij van het interieur een moderne leef- en werkruimte.

Er wordt tot op heden nog steeds aan La Fabrica gewerkt. Bofill wijdt zijn leven aan zijn werk, waarbij zijn visie voor de toekomst nog steeds continu van vorm verandert. De industriële schoorstenen die eerst de lucht vervuilde met rook, zijn nu helemaal van groen voorzien. Dit ondermeer is een mooi voorbeeld van de prachtige veranderingen die het gevolg zijn van creatief denken.

In 1973, kocht de Spaanse architect Ricardo Bofill een cementfabriek uit het WWI-tijdperk in de buurt van Barcelona

Hij zag meteen potentie in het pand, en begon het te renoveren tot zijn huis.

Na jaren van gedeeltelijke deconstructie, begon zijn team het interieur te renoveren tot een moderne woonruimte

De buitenkant was geregen met vegetatie, en wordt nu overspoeld met groen

Het pand is compleet getransformeerd in een spectaculair en uniek huis

Wil je dit artikel verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

Scroll naar boven