Slaap jij met je mobiele telefoon in de buurt? Dan moet je dit nu lezen

Onderzoekers hebben ontdekt dat het elektromagnetische veld van mobiele telefoons invloed heeft op het verbruik van glucose in de hersenen na slechts 33 minuten.

MOBIELE-TELEFOON-STRALING

Het onderzoek toonde aan dat straling van mobiele telefoons invloed heeft op het suiker, die de hersenen gebruiken voor brandstof. En dit beïnvloedt een aantal van onze meest basale cognitieve functies: ons geheugen, ons vermogen om zich te concentreren en ons vermogen om nieuwe dingen te leren.

Het is belangrijk op te merken dat de onderzoekers geen verband tussen veelvuldig gebruik van mobiele telefoons en op lange termijn gevolgen voor de gezondheid, zoals hersentumoren kunnen vaststellen.

Onderzoekers van het Weizmann Institute of Science onderzocht ook de mogelijke schadelijke effecten van mobiele telefoons. Ze publiceerden hun resultaten in Biochemical Journal en hun studie toont aan dat het gebruik van bepaalde mobiele telefoons voor zo weinig als 15 minuten tot veranderingen in de hersencellen kan leiden.

MOBIELE-TELEFOON-STRALING2

Onderzoeken suggereren dat mobiele telefoongebruik het risico verhoogt op een soort hersentumor genaamd glioma, en kanker aan de gehoorzenuw.

Maar volgens Zweedse wetenschapper Jimmy Estenberg, moeten we ons bewust zijn van één ding:

“Er is geen ondersteuning voor het verhoogde risico van kanker statistieken. Integendeel, de incidentie trend voor deze vormen van kanker grotendeels onveranderd geweest sinds de jaren 1970, lang voordat we mobiele telefoons gebruiken, ‘zei hij tegen de Zweedse tech website M3.

MOBIELE-TELEFOON-STRALING3

Lees op de volgende pagina’s welke mobiele telefoons extra schadelijk zijn en wat je kan doen om gevaar te voorkomen.

Scroll naar boven