Zeg nu voorgoed vaarwel tegen fruitvliegjes en mieren, met deze 6 handige tips die iedereen zou moeten weten

Zeg Nu Voorgoed Vaarwel Tegen Fruitvliegjes En Mieren, Met Deze 6 Handige Tips Die Iedereen Zou Moeten Weten!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

fruitvliegjes en mieren lijken wel net zoveel van de zomer te houden als de rest van ons.

fruitvliegjes worden aangetrokken door fruit en groenten, maar ze vallen ook planten in potten aan en ze vestigen zich in vochtige grond.

Het is niet alleen vervelend en vies om fruitvliegjes thuis te hebben, maar ze kunnen ook nog eens je planten en eten kapot maken.

En gezien het feit dat ze zich erg snel kunnen voortplanten, lijkt het mij logisch hier zo snel mogelijk wat aan te doen.

Gelukkig hoef je nu niet meer naar de winkel te rennen en dure chemicaliën te kopen om dit probleem te verhelpen. De oplossing is veel dichterbij dan je misschien zou denken!

De meeste dingen die je nodig zult hebben kun je gewoon vinden in je keukenkastjes of in je koelkast. Want je wil namelijk zo’n vliegenval als in de foto hieronder maken.

Eerst heb je een beker nodig. Die vul je met een van de ingrediënten die je hieronder zult zien, en dit dek je af met plastic. Dan hoef je alleen nog maar gaatjes te prikken in de plastic folie, en dan kun je het neerzetten waar je fruitvliegjes ziet.

Zeg Nu Voorgoed Vaarwel Tegen Fruitvliegjes En Mieren, Met Deze 6 Handige Tips Die Iedereen Zou Moeten Weten!

Rode wijn

Net als mensen houden fruitvliegjes van rode wijn, althans de geur van rode wijn. Meng een half glas rode wijn, met een half glas water en giet het in de val zoals hierboven is beschreven.

Plaats de beker op een plek waar veel fruitvliegjes zijn, en zie hoe de fruitvliegjes allemaal in de val trappen.

Appel cider azijn

Dit is waarschijnlijk een van de beste ingrediënten, omdat dit goedkoop en makkelijk te vinden is. Verwarm een half glas appel cider azijn en doe hier een paar druppels schoonmaakmiddel bij. Meng dit goed, en doe dit mengsel in de val.

De zoete geur van de azijn trekt vliegen en muggen aan, terwijl het schoonmaakmiddel de nieuwsgierige vliegjes vast houdt.

Resten van groenten en fruit

Een ander lokaas wat je voor de val kunt gebruiken, is iets wat deze vervelende insecten in eerste instantie je huis in heeft gekregen.

Vul een beker met resten van fruit en groenten, en je zult hetzelfde resultaat krijgen als de andere genoemde oplossingen.

Melk, peper en suiker

Als je melkproducten thuis hebt die overdatum zijn, kun je dat ook gebruiken voor de val. Verwarm 2 kopjes melk, en roer hier 8 eetlepels suiker en 4 eetlepels peper in. Laat dit dan 10 minuten intrekken, en giet het dan in een schaal.

De vliegjes zullen worden aangetrokken door de zoete geur, waarnaar ze in de oplossing zullen verdrinken.

Citroen olie

De citrusgeur kan insecten afweren.

Meng 2 kopjes heet water en doe hier 10-15 druppels citroen olie in. Doe dit dan in een schone spuitfles en spuit dit mengsel rond als je vliegen ziet.

Papieren trechter

Je kunt ook nog een papieren trechter val maken, door een stuk papier als een trechter op te rollen. Doe vervolgens het kleine uiteinde van het papier in een glas en zorg ervoor dat er een kleine opening is onderaan de trechter.

Leg vervolgens het aas in het glas, en zie hoe de vliegjes in het glas komen, maar er niet uit kunnen…

https://youtu.be/IA0DuUdMrRw

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

35200cookie-checkZeg nu voorgoed vaarwel tegen fruitvliegjes en mieren, met deze 6 handige tips die iedereen zou moeten weten

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven