Alcoholistische labrador eerste hond die wordt behandeld voor verslaving

Alcoholistische Labrador Eerste Hond Die Wordt Behandeld Voor Verslaving

Een ‘Alcoholistische’ labrador is de eerste hond geworden die voor verslaving wordt behandeld. Dierenartsen proberen hem nu te redden terwijl zijn verslaafde baasje is overleden.

De mannelijke puppy, Coco genaamd, arriveerde in een asiel in Devon en leed aan alcoholontwenningsverschijnselen, maar zijn baasje stierf kort nadat hij last had van ontwenningsverschijnselen.

Het asiel in kwestie, Woodside Animal Welfare Trust, zei dat het ‘de eerste keer’ voor hen was om dieren te zien lijden aan alcoholontwenning.

Het dierenopvangcentrum, gevestigd in Plymouth, Devon, voegde eraan toe dat Coco, een twee jaar oude Labrador-kruising, nu al meer dan een maand bij hen is en aanvankelijk intensieve zorg nodig had sinds hij aankwam als onderdeel van zijn ’tragische’ reis.

Alcoholistische Labrador Eerste Hond Die Wordt Behandeld Voor Verslaving

Alcoholistische labrador

Coco en kwam samen met z’n maatje, een andere hond aan, in het opvangcentrum na de trieste dood van hun baasje, maar al snel werd duidelijk dat niet alles was zoals het zou moeten zijn, en werden ze allebei plotseling ziek.

De hond die helaas is overleden was herhaaldelijk aan het passen voordat Coco ook een aanval begon te krijgen.

Een dierenarts, die op dat moment in het asiel was, legde uit dat het team ter plaatse hun uiterste best hadden gedaan om beide honden te redden, maar dat dat mocht helaas niet baten.

Ondertussen bleef Coco ‘ernstig onwel en had 24 uur per dag zorg nodig’, verklaarde het asiel op hun Facebook-pagina.

De diagnose van de Labrador-pup was lastig, maar het team legde uit: “Het werd duidelijk dat hij leed aan symptomen die allemaal wezen op alcoholontwenning.”

Medewerkers van het opvangcentrum vertelden de Telegraph dat de honden afhankelijk werden van alcohol toen hun baasje drankjes achter liet ‘voordat hij ging slapen’.

Hun post gaat verder: “Hij bracht vier weken verdoofd door om zijn ontwenningsverschijnselen te helpen en om het risico op verdere toevallen te verminderen.”

Alcoholistische Labrador Eerste Hond Die Wordt Behandeld Voor Verslaving

Gelukkig lijkt de behandeling aan te slaan en zal de pup binnenkort klaar zijn voor adoptie.

De sociale post van het asiel sprak hun opluchting uit: ‘We zijn zo dankbaar dat we nu buiten gevaar zijn en Coco geen medicatie meer heeft en zich nu begint te gedragen als een normale hond.

“Hij is nog niet klaar voor adoptie en hoewel hij fysiek lijkt te zijn hersteld, is hij mentaal soms nog erg angstig.”

Het opvangcentrum legde uit dat hij een geleidelijk proces van rehabilitatie in een huiselijke omgeving zou moeten doorlopen voordat hij via de Dunroamin Special Care Unit zou worden geadopteerd.

“Dit heeft zeker een verschil gemaakt voor zijn herstel en algemeen welzijn.

“Niemand kent de details over hoe deze honden met alcohol in de situatie terecht zijn gekomen, maar we weten wel dat Coco zonder onze zorg deze hartverscheurende beproeving waarschijnlijk niet zou hebben overleefd.”

86400cookie-checkAlcoholistische labrador eerste hond die wordt behandeld voor verslaving

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven