Dierenrechtenactivist wil de term “huisdier” verbieden: “het is denigrerend”

Dierenrechtenactivist Wil De Term “Huisdier” Verbieden: “Het Is Denigrerend”

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

Dierenrechtenactivist wil de term “huisdier” verbieden. Zoals u wellicht weet, veranderen talen voortdurend, en elk jaar werken we onze woordenboeken bij met nieuwe woorden. Sommige nieuwe woorden zijn logisch, terwijl je je bij andere afvraagt wat het nut is om iets dat klinkt als straattaal toe te voegen aan ons officiële vocabulaire.

In het Verenigd Koninkrijk is er momenteel een debat gaande over het woord huisdier. De dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) probeert van het woord huisdier af te komen omdat het denigrerend is voor… huisdieren, meldt de New York Post.

Het debat begon in Good Morning Britain, een Engelse nieuwsochtendshow op televisie. Jennifer White, een persvoorlichter van PET(A), voegt zich bij de cast om uit te leggen waarom het woord niet thuishoort in het woordenboek.

“Huisdier”

In het programma legde Jennifer White uit dat PETA het woord huisdier beschouwt als denigrerend voor dieren en het zelfs vergelijkt met geweld tegen vrouwen.

“We hebben geen hekel aan het woord huisdier, maar we moedigen mensen aan om een beter woord te gebruiken”, zegt Jennifer White van PETA.

Dierenrechtenactivist

De naam van de organisatie PETA staat voor People for the Ethical Treatment of Animals. In verkorte vorm kan het gezien worden als een knipoog naar het woord huisdier.

Good Morning Britain-anker Piers Morgan, schreeuwend over alle anderen heen, vroeg Jennifer wat er met de naam van de organisatie zou gebeuren. Merk op dat het woord waar ze van af willen, 75% beslaat van de naam waar ze het meest bekend om zijn.

Jennifer antwoordde dat het slechts een afkorting was van de naam van de organisatie en niets met het woord te maken had. Om eerlijk te zijn, dankzij het voortdurende geschreeuw van de ankers was het voor wit moeilijk om zichzelf te verdedigen, zelfs in dit dwaze debat.

Bekijk het hete “debat” over het woord huisdier in de clip hieronder!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

87190cookie-checkDierenrechtenactivist wil de term “huisdier” verbieden: “het is denigrerend”

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven