Dit stekelvarken werd net op tijd gered, wat er een jaar later gebeurd verbaasd iedereen!

Een stekelvarken genaamd Spiky zou een tragisch lot tegemoet komen nadat het in een val vast kwam te zitten bij een aardappelboerderij in Hoedspruit, in Zuid-Afrika.

De boer zag dat het dier zijn gewassen aan het opeten was, en zette vervolgens een val uit om het dier te vangen. Maar hij was niet van plan het beest in het wild uit te zetten. Spike was namelijk nog maar een baby en zou het niet lang overleven in het wild, dus de boer wist dat hij iets moest doen.

Dus in plaats van het beest te doden, belde hij de “Daktari Busch School” en “Wildlife Orphanage” en vroeg of zij voor het beest konden zorgen.

Daktari zorgt voor gewonde en achtergelaten dieren in Zuid-Afrika. Ze leren ook lokale kinderen hoe ze voor de dieren en hun omgeving moeten zorgen.

Ian en Michele Merrifield werken bij Daktari en boden aan om Spikey te adopteren.

Ian en Michele hadden nog nooit voor een stekelvarken gezorgd, dus begonnen ze boeken te lezen, zodat Spikey kon opgroeien tot een gezond stekelvarken.

Ze gaven Spikey eerst te eten via een fles, maar het duurde niet lang voordat hij hard voedsel at. En wat hield hij van eten zeg!

Spikey werd meteen populair onder de kinderen op school. Grotendeels at en sliep Spikey, maar hij speelde ook af en toe met de kinderen.

Spikes hield van knuffelen, net als een puppy. En hij was zo gelukkig als hij bij iemand op schoot zat en geaaid werd.

Wil je dit verhaal verder lezen? Klik dan op volgende pagina!

Scroll naar boven