Vergeet je pony niet hoeveel bier hadden deze gasten op

Vergeet Je Pony Niet.. Hoeveel Bier Hadden Deze Gasten Op?!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!

De uitbaters van restaurant Carras in Den Bosch keken maandagochtend verbaasd op hun telefoon toen ze een dier op hun terras ontdekten. Twee gasten hadden hun pony’s achtergelaten, liet een dierenreddingsbrigade uit Den Bosch weten.

Vrijwilliger Eric Meuffels van Dierenambulance Den Bosch kreeg om 19.15 uur een telefoontje. Hij ontdekte de shetlandpony vochtig op het terras. “Het was een oud dier, dat zag je aan het grijze hoofd”, zegt Meuffels.

Na korte tijd boden de vrijwilligers het dier een deken, water en wortels aan. “De politie kwam eraan en we hadden ondertussen onze collega’s van Dierenambulance Hokazo uit Uden en Veghel gebeld. Zij lieten een aanhanger komen zodat de pony kon worden afgevoerd.”

Enkele minuten na het telefoontje liepen twee mannen in beschonken toestand het terras op. Ze beweerden dat het huisdier van hen was, aldus Meuffels.

“Het verhaal werd steeds vreemder. Ze hadden geld gehaald om hun rekening in het restaurant te betalen en vertelden de politie dat ze de pony van iemand uit Deuteren hadden gekregen. Volgens hen stond die persoon langs de weg en vroeg de mannen of ze de shetlander wilden hebben.”

Chips die niet te traceren zijn

De eigenaren wilden de pony terughalen, maar de politie en vrijwilligers hielden hen daarvan tegen. “Mijn collega vroeg nog of ze een aankoopbewijs hadden. Het dier was gechipt, maar het bleek een ongeldig, niet traceerbaar nummer”, legt Meuffels uit.

Hij heeft geen goed woord over voor de twee. “Het waren idioten. Wie neemt nou zo’n oude merrie mee de binnenstad in? Het is geen hond.”

Vergeet Je Pony Niet.. Hoeveel Bier Hadden Deze Gasten Op?!
Beeld: Dierenambulance Den Bosch

Politie onderzoekt schimmig verhaal

De politie ondervroeg beide mannen en stuurde ze vervolgens terug naar huis. Het dier werd vervolgens overgebracht voor een bezoek aan Hokazo opvangcentrum voor dieren. Drie mensen hebben zich gemeld om het dier een thuis te bieden. “De politie vertelde ons dat ze de zaak nu onderzoeken. Vooral omdat het een schimmig verhaal is wat de mannen hebben verteld.”

De eigenaar van het dier is niet bekend. Als de eigenaar niet binnen 2 weken reageert kan paard ter adoptie worden aangeboden.

Een woordvoerder van politie Den Bosch kon niet spreken over het lopende onderzoek naar zowel de twee mannen als de eigenaar.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het ajb met je netwerk!
65400cookie-checkVergeet je pony niet hoeveel bier hadden deze gasten op

VOLG ONS OP FACEBOOK

volg onze pagina en mis geen enkel bericht meer!

WAT LEUK DAT JE HIER BENT!

Zou je ons ajb ook willen volgen/liken?

sluit venster
Scroll naar boven