De merrie is ontroostbaar als haar veulen sterft tijdens de bevalling . Maar wat de dokter daarop verzon? WOW!!

MERRY-1

Paarden zijn prachtige, edele en sterke dieren, maar met hun krachtige lichaam en glanzende vacht vergeten we snel dat paarden niet altijd sterk kunnen zijn. Net als mensen zijn deze majestueuze dieren erg gevoelig voor spanning en emotie.

Toen merrie Zindita afgelopen zomer van een veulen beviel, overleefde ze de bevalling nog maar net. Zindita ontsnapte de dood op het nippertje, maar haar veulen niet. Zindata was er helemaal kapot van. Zo kapot zelfs dat de dierenartsen zich grote zorgen maakte om haar gezondheid.

Maar zoals wel eens wordt beweerd: als God een deur sluit, opent hij tegelijk een venster. Dat klopte in dit geval.

MERRY1

Twee dagen nadat het pasgeboren veulen van Zindita stierf, verloor een ander veulen zijn moeder tijdens de bevalling. Binnen één week waren er twee paarden die met een groot verdriet te kampen kregen, en dat in dezelfde stal. De betrokken dierenarts vertelt op ‘Equiception’ dat dit een geweldige kans was om twee gebroken harten tegelijk te laten helen. Het pasgeboren veulen werd overgebracht naar de plek van Zindita, en de twee begonnen onmiddellijk te stralen.

MERRY2

De dierenarts nam wel een gok met deze actie. Paarden staan erom bekent dat ze niet altijd een ander veulen accepteren dat niet van hunzelf is. Maar de diepbedroefde merrie werd direct verliefd op het verweesde veulen, en behandelde het dier alsof het haar eigen was.

MERRY3

Wil jij het prachtige moment zien waarop het stel elkaar ontmoet? Druk dan op ‘Volgende Pagina!

Scroll naar boven